New Music

TDI Radar: kruip uit je winterdip met de zomerse pysch van Morioh Sonder


9 december 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan Morioh Sonder, een Italiaanse band die met een mix van stijlen een vrolijke eigen sound creëert.

Wie of wat is Morioh Sonder?
In 2017 beginnen de Romeinse vrienden Flavio Gonnellini en Aleksej Pezzi onder de naam Morioh Sonder een muziekduo met de ambitie om een eigen geluid te creëren met stijlen als surfpop, postpunk en disco. Als drummer Elijah zich als derde bandlid tot Morioh Sonder voegt, besluiten de Italianen te verkassen naar Los Angeles, om daar live-ervaring op te doen en aan hun eigen geluid te werken. Al vrij snel keert het trio terug in Europa en belandt het in de culturele smeltkroes van Berlijn, waar de leden van Morioh Sonder een dakloos bestaan leiden. Toch begint hier de carrière van de band serieuze vormen aan te nemen: in de Duitse hoofdstad raken de Italianen bevriend met producer Martin Waschkowitsch, die onder meer het succesvolle debuutalbum van Parcels produceerde.

Met Is This Psychedelia? brengt Morioh Sonder – inmiddels gecompleteerd met basgitarist Gabriel – afgelopen maart dan ook in samenwerking met Waschkowitsch zijn eerste EP uit. De vier tracks op Is This Psychedelia? klinken stuk voor stuk als de zonnige zondagmiddag die je in deze donkere dagen nodig hebt en zal liefhebbers van psychedelische pop met een tikje barokke kitch zonder twijfel weten te bekoren.

Voor fans van:
Metronomy, MGMT en Foxygen.

Fun fact:
Samen met Flavio Gonnellini schrijft Aleksej Pezzi alle nummers van Morioh Sonder. Op zijn persoonlijke Facebook-pagina gaf Pezzi aan dat hij graag het nummer Black Lipstick van Chicano Batman zou hebben geschreven.

Voor in je playlist:
Eind november bracht Morioh Sonder zijn laatste single uit: The Plan. Ook dit nummer kan je net even die vibe geven die contrasteert met de grauwheid van deze dagen.

Steuntje in de rug:
Op de Bandcamp-pagina van Morioh Sonder vind je de discografie van de band en heb je de mogelijkheid een single of debuut-EP Is This Psychedelia? aan te schaffen.