New Music

TDI Radar: volgens de Londense band Tiña is het tijd om te dansen en te sterven


29 januari 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Tiña. Spreek uit (en zoek op social media) als: Teenya.

Wie is Tiña?
Onze grote vriend Dan Carey van Speedy Wunderground heeft het weer gedaan, hoor. Hij lijkt met de Londense band Tiña weer eens een getalenteerd vijftal uit de lucht te hebben getoverd. Maar, zoals vaker het geval is met Speedy Wunderground-projecten, hebben de leden individueel al een goede muziekhistorie achter zich liggen. De band bestaat uit leden van Bat-Bike, Uncle Tesco, Pet Grotesque en Goat Girl(!). Niet een combinatie die ik zag aankomen, maar wel eentje die niet anders kan dan lekker zijn. En lekker zijn de eerste twee singles zeker.

De band is ontdekt toen Dan Carey hem zag spelen op een feestje van Lottie, die de vocals doet voor zowel Goat Girl als Tiña. Carey nam de bandleden mee de studio in en volgens typische Speedy Wunderground-standaarden was de eerste single, genaamd I Feel Fine, in minder dan een dag af. In de eigen woorden van zanger Joshua Loftin: “I Feel Fine is a song about discovering sexual freedom through finding yourself in deep meditation.”

Voor fans van:
Goat Girl, PVA en (Sandy) Alex G.

Fun Fact:
Vier maanden geleden plaatste de band een video genaamd Tiña – Closest Shave (Karaoke) op YouTube. Het is een slecht geschoten video van een scherm waar de film Wallace & Gromit op te zien is. Maar in plaats van ondertiteling, zie je de lyrics van het mysterieuze nummer Closest Shave dat ondertussen gezongen wordt. Ja, het is inderdaad zo vaag als het klinkt. En ja, het is de moeite waard om te kijken. Wordt dit de derde single? En hoe tof was Wallace & Gromit eigenlijk?

Voor je playlist:
It’s time to dance. It’s time to die.

Voor je agenda:
Op 31 januari in Londen samen met BUGS en The Uglies!