New Music

TDI Radar: overlaad je vrije decemberdagen met de zorgeloosheid van Oracle Sisters


23 december 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan Oracle Sisters, een muzikaal trio uit Parijs dat vanuit een breed sonisch spectrum steeds weer een heerlijk gevoel van zorgeloosheid over weet te brengen.

Wie of wat is Oracle Sistersr?
Zanger Christopher Willatt en gitarist Lewis Lazar groeien samen op in Brussel. Tijdens hun jeugd schrijven ze samen muziek, maar hun wegen scheiden wanneer Willatt verhuist naar Edinburgh, waar hij zich naast muziek ook met cabaret bezighoudt en Lazar zijn geluk beproeft in New York. Wanneer de twee in 2017 weer samenkomen in Parijs, besluiten ze met frisse energie weer te gaan schrijven en starten ze een nieuw project onder de naam Oracle Sisters, waartoe de Finse drummer Julia Johansen zich ook al snel voegt en het drietal compleet maakt.

De trage en atmosferische single Always is in 2018 het eerste wapenfeit van de Parijse groep, waarna een hele rits aan singles dit jaar leidt tot debuut-EP Paris I. Hierop klinkt Oracle Sisters de ene keer dun als de lucht en elektronisch, de andere keer weer wat meer akoestisch, maar wat het geluid van de band echt kenmerkt is een prettige vorm van lichtvoetigheid die resoneert bij de zorgeloosheid van een eindeloze vakantie. Een geluid dat tijdens je vrije decemberdagen zomaar eens een verslavende werking op je kan hebben.

Voor fans van:
Whitney, Loving, Babe Rainbow en Tempesst.

Fun fact:
De inspiratie voor het nummer Asc. Scorpio. kwam rechtstreeks voort uit een schorpioensteek: tijdens een trip in Jamaica werd Lazar het slachtoffer van deze pijnlijke ervaring, maar Oracle Sisters liet ook deze gebeurtenis niet passeren zonder er een zonnig nummer over te schrijven. Overigens wist Lazar de bewuste schorpioen te vangen en langs de douane terug Parijs in te smokkelen.

Voor in je playlist:
De nieuwste single van Oracle Sisters, The Dandelion, is er een die de band op fijne wijze typeert: een relaxt liedje dat zowel helder als dromerig klinkt, fijne gitaarriffjes bevat en zo luchtig aanvoelt als een rustig deinende hangmat tijdens een zwoele zomeravond.

Steuntje in de rug:
Via Bandcamp kun je de EP Paris I of een van de singles van Oracle Sisters aanschaffen.