New Music

TDI Radar: laat je meeslepen door de grenzeloze zelfexpressie van BLACKSTARKIDS


18 augustus 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag schotelen we je BLACKSTARKIDS voor, een uiterst productief genrebending trio uit Kansas City.

Wie of wat is BLACKSTARKIDS?                   
BLACKSTARKIDS is een jong drietal bestaande uit Ty, Deiondre en Gabe, zoals we al zeiden dus gevestigd in Kansas City. Hoewel ze nog maar een paar jaar bestaan, heeft het trio al drie albums uit, met een vierde – Puppies Forever – onderweg. De eerste single daarvan heet JUNO en vormt een mooie dwarsdoorsnede van de sound van het drietal. Een mengeling van indie en hiphop, gegarneerd met een flinke dosis zomerse nostalgie, zorgt voor een nummer dat even geschikt is om bij weg te dromen als om bij uit je plaat te gaan.

Dat geldt voor het gros van de nummers die BLACKSTARKIDS tot nu toe uitbracht. Genres vloeien zonder al te veel moeite in elkaar over, maar de uitbundige en dromerige sfeer blijft altijd intact. De muziek van het drietal klinkt afwisselend als de soundtrack voor een vrijgevochten fietstocht met je vrienden door een Amerikaanse suburb of voor een zweterig feestje dat op het punt staat om net iets te lang door te gaan. Maar bovenal klinkt de band als zichzelf. En dat is een sound die duidelijk aanslaat, want Puppies Forever is al het tweede album van de band dat uitkomt op het toonaangevende label Dirty Hit, het muzikale onderkomen van onder meer The 1975.

Voor fans van:
Tyler, The Creator, BROCKHAMPTON en beabadoobee.

Fun fact:
Ben je fan van een populaire film of tv-serie van pak ‘m beet de laatste veertig jaar? Dan is de kans groot dat minstens een van de leden van BLACKSTARKIDS dat ook is, want hun songtitels en teksten zitten vol met referenties. Denk dan bijvoorbeeld aan DIRTY DANCING, HOW I MET YOUR MOTHER, (acteur) FRANKIE MUNIZ en BEATRIX KIDDO (het hoofdpersonage uit de Kill Bill-duologie van Quentin Tarantino).

Voor in je playlist:
Een van de beste voorbeelden van de melancholieke kant van BLACKSTARKIDS is TOO DEPRESSED 4 SEX, dat tekstueel precies gaat waar je denkt dat het over gaat, maar door de harmonieuze afwisseling tussen de vocalen van het trio en het zwoele bed van instrumenten waarop de song gebouwd is, alsnog aanvoelt als een warm bad.

Steuntje in de rug:
Whatever Man, het derde album van de band, is op mooi roze vinyl te bestellen op de website van Dirty Hit. Hou ook de socials van de band in de gaten voor wanneer er ook een fysiek exemplaar van Puppies Forever (release: 15 oktober) te bemachtigen valt.