New Music

TDI Radar: laat de Braziliaans-Noorse Charlotte Dos Santos je meevoeren op een muzikale trip


12 februari 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Charlotte Dos Santos. Outkast’s Big Boi and Gilles Peterson zijn al groot fan van deze dame. Nu jij nog!

Wie is Charlotte Dos Santos?
Geboren in Noorwegen, Braziliaanse roots, muziek gestudeerd aan het Berklee College in Boston, en reist nu heen en weer tussen Berlijn, Oslo en Londen. Charlotte’s culturele achtergrond is net zo kleurrijk als haar muziek en dat is te horen. Ze schakelt moeiteloos over van neo-soul naar Zuid-Amerikaanse muziek. Van hiphop-beats naar langzame, spacende tonen. En dan die heerlijke stem van haar! Elke keer als ik haar sterke debuutalbum Cleo opzet, beland ik op een wolk ergens in de Melkweg. Duik diep in de zwoele, rokerige discografie van deze dame en laat haar stem je maar gewoon meevoeren. Tegenstribbelen heeft werkelijk geen zin.

.

Voor fans van:
Little Dragon, Hiatus Kayote en BADBADNOTGOOD.

Fun fact:
Op de lagere school moest iedereen in de klas vertellen wat ze later wilden worden. Charlotte zei vastberaden: popster! Maar haar lerares maakte duidelijk dat het geen valide beroep is en ze iets anders moest kiezen. Ze wist werkelijk niet wat ze anders zou willen worden, maar om haar lerares tevreden te stellen verzon ze maar iets. “In dat geval word ik dierenarts”, zei ze. Dat plan is duidelijk niet helemaal doorgegaan.

Voor je playlist:
Meestal is het leuk om hier de nieuwste video te droppen, om te laten zien hoe super relevant de artiest die we hebben gekozen is. En haar nieuwe single Harvest Time is een pracht van een nummer met geweldige visuals. Maar toch kan ik het niet laten om hier mijn persoonlijke favoriet te laten horen: King of Hearts. Dit is haar meest spacende nummer, gecombineerd met haar meest symbolische video. Deze genre-overstijgende tune wordt met de seconde intenser, de visualisatie is een puur kunstwerk en Charlotte Dos Santos zelf is betoverend. Ik kan werkelijk niet stoppen met kijken.

Voor je agenda:
Donderdag 5 maart staat ze in de Bird Rotterdam en kun je dus uitgebreid staan zwijmelen!