New Music

TDI Radar: druk even op de pauzeknop en relax mee met de hiphop van abrahamblue


2 september 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan abrahamblue, die met zijn mix van stijlen een eigen, relaxte vorm van hiphop creëert.

Wie of wat is abrahamblue?
Abraham Tokani is een een 25-jarige zanger, producer en liedjesschrijver die zijn werk uitbrengt onder de naam abrahamblue. Hoewel hij is opgegroeid in Antwerpen, liggen zijn wortels in het Midden-Oosten, al vanwaar zijn Palestijns-Syrische ouders emigreerden naar de Vlaamse havenstad als Abraham vijf jaar oud is. Sinds zijn eerste muzikale herinneringen – die van Arabische zangers – is de talentvolle artiest bezeten van muziek. Als de jonge Abraham de muziek van onder meer Miles Davis en Michael Jackson ontdekt, maakt hij een persoonlijke, muzikale ontdekkingsreis die nog altijd voortduurt. Klassiek, jazz, funk, hiphop: het is slechts een greep uit genres waar Tokani zich door laat inspireren.

Met debuutsingle Hoops gebruikt abrahamblue basketbal als een metafoor voor zijn doorzettingsvermogen om zijn dromen na te jagen. Het blijven proberen de bal in de ring te gooien, ook al zijn er nog zoveel pogingen nodig: abrahamblue stopt niet voordat het raak is. “Basketbal is voor mij als therapie. Altijd als ik mij down voel, stap ik het basketbalveld op en vergeet ik voor even al mijn zorgen”, legt Tokani uit tegen muziekblog The Line Of Best Fit. Zijn liefde voor de sport uit zich ook prominent in de videoclip van het nummer, waarin we Tokani op de basketbalveldjes uit zijn jeugd zien spelen. En dat terwijl je ondertussen de relaxte mix van van funk, soul, jazz en hiphop hoort die abrahamblue zich eigen heeft gemaakt. Het doet ons uitkijken naar zijn debuut-EP, getiteld Tracks I Wrote Last Summer, die later dit jaar verschijnt.

Voor fans van:
Oscar Jerome, Jordan Rakei en Nick Hakim.

Fun fact:
Hét moment waarop Tokani besefte dat hij ten koste van alles muziek wilde maken, kwam nadat hij stiekem drie uur lang op repeat naar Michael Jacksons They Don’t Care About Us luisterde op de mp3-speler van iemand die deze per ongeluk bij hem thuis had laten liggen.

Voor in je playlist:
Abrahamblue zijn nieuwste release is de single Can’t Keep Up. Het nummer kenmerkt zich door het catchy gitaardeuntje dat zich vanaf de start laat horen. Over dit nummer vertelt Tokani: “Soms zou willen dat je in het leven gewoon even op een pauzeknop zou kunnen drukken. Het leven voelt soms als een race, het stadsleven is overweldigend en de mensen om mij heen lijken van alles te bereiken, terwijl het voelt alsof ik stil blijf staan.”

Steuntje in de rug:
Met nog slechts twee officieel uitgebrachte singles staat abrahamblue nog aan het begin van zijn carrière, maar via de verschillende streamingsdiensten kan de talentvolle Belg altijd meer streams en views gebruiken. Luister dus zijn singles op Spotify en bekijk de videoclips op YouTube. Op zijn Soundcloud-pagina heeft de producer meer materiaal staan, zoals het nummer Juswannaknow. en een aantal remixes.