New Music

TDI Radar: de Britse slackers van Bdrmm maken shoegaze weer cool


16 oktober 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Bdrmm. Grijze dagen zijn geen probleem met Bdrmm’s splinternieuwe EP: If Not, When?.

Wie is Bdrmm?
Ik weet wat je denkt: was shoegaze niet cool meer dan? Persoonlijk heeft shoegaze altijd een speciale plek in mijn hart (en in mijn playlist), maar voor de rest van de wereld lijkt het iets te zijn dat komt en gaat. Op zich begrijpelijk, de grootste kritiek die je altijd hoort is dat het toch echt allemaal hetzelfde klinkt. Het enige wat ik daarop te zeggen heb is: wat niet kapot is, hoef je niet te repareren! En de slackers van Bdrmm krijgen het met hun mooie debuut-EP If Not, When? voor elkaar om zowel vertrouwd als vernieuwend te zijn.

Bdrmm is nog maar twee jaar geleden begonnen als soloproject van Ryan Smith. Hij schreef in zijn eigen slaapkamer in Hull de nummers en ondertussen heeft hij een stel langharige, strak-spelende gasten om zich heen verzameld. Samen maken ze liedjes om op een grijze wolk op weg te zweven. Speciaal voor die dagen dat je melancholisch, maar toch hoopvol, door het raam naar de regen aan het staren bent. En aan regenachtige dagen is er nog altijd geen gebrek, dus kom maar op met die full-length!

Voor fans van:
DIIV, Real Estate, Cloud Nothings en Beach Fossils.

Fun Fact:
Bdrmm staat voor bedroomm.

Oké, ik weet eigenlijk niet waar het voor staat. Maar ze willen het mij maar niet vertellen!

Voor je playlist:
Deze track is veruit mijn favoriet en is het meest psychedelisch van de hele EP. De lekkere dromerige sfeer komt deels door Alex Greaves, van Working Men’s Club en The Orielles, die dit album mede heeft geproduceerd. De simpele visuals in de video zijn perfect gesynchroniseerd met de muziek. Het spannendste wat er in de hele clip gebeurt, is dat er eerst één cirkel is en aan het eind ineens twee, maar toch kan ik niet wegkijken.

Voor je agenda:
De band staat vandaag in Leeds, zaterdag in Glasgow, en volgend weekend in Brighton en London!