New Music

TDI Radar: creëer een zen-moment met de Amerikaanse dreampop van Bathe Alone


20 mei 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Bathe Alone, het dromerige solo-popproject van de Amerikaanse multi-instrumentlist Bailey Crone. 

Wie of wat is Bathe Alone?
Crone begon op jonge leeftijd met het spelen van trompet, trombone en saxofoon, maar haar passie bleek nog meer bij het schrijven van eigen liedjes te liggen. In een periode van tien jaar is de muzikante uit Atlanta voornamelijk bezig geweest om teksten te schrijven en meerdere instrumenten te leren bespelen. Met Bathe Alone is Crone nu klaar om haar werk te delen met de wereld. Iets dat gezien kan worden als een grote stap gezien de persoonlijke aard van haar nummers, waarin ze thema’s als paniekaanvallen, sociale angsten en verlies niet schroomt.

De eerste stap werd vorig jaar in september gezet met de release van debuutsingle The Silence. Op zichzelf al een heerlijke dreampop-track, alleen Crone pakte dit jaar door. Zo kwam er een tweede single genaamd Tarot Cards, een derde genaamd Calm Down en ook nog een vierde genaamd Champagne. Al deze bedrijvigheid leidt uiteindelijk naar haar debuutalbum Last Looks, dat later dit jaar verschijnt. De sound van Bathe Alone bevat alles wat je van dromerige pop verwacht. Het is zweverig, betoverend en hypnotiserend door een zorgvuldig uitgebalanceerde compositie van geluiden.

Voor fans van:
Kevin Krauter, Beach House, Jay Som en Japanese Breakfast.

Fun fact:
Voor de mensen die naast dreampop ook van folk houden heeft Crone iets leuks in petto. Samen met Sean Brutus van Big Brutus, vormt zij het dreamfolk-duo Mango Cat en bracht dit jaar debuutsingle Hello uit. Ook de debuutplaat van Mango Cat staat op de planning voor later dit jaar.

Voor in je playlist:
Bathe Alone mag dan misschien nog maar vier tracks hebben om uit te kiezen, dat wil nog niet zeggen dat de keuze er makkelijker op wordt. Na wat afwegen valt de keuze dan toch op Calm Down, de derde single. Het is een wat snellere track dan de andere singles, maar blijft nog steeds onvervalst dromerig. Crone laat op het nummer horen dat ze niet zomaar wat aanmoddert met verschillende instrumenten, maar begaafd is op zowel de bas en de drums. Zelf zegt ze over het nummer: “Het is metaforisch in de zin van dat het nummer klinkt zoals een paniekaanval voelt.” Check hem hieronder vooral zelf.