New Music

Jay Som brengt het koele briesje op je warme zomerdag: One More Time, Please!


2 juni 2017

Veel tijd had de Amerikaanse Jay Som, oftewel de 22-jarige Melina Duterte, niet nodig om van haar nieuwste plaat een heus kunstwerkje te maken. Inspiratie was er immers meer dan genoeg in het altijd zonnige Oakland, en op een heel eigen manier laat Melina ons dan ook weten hoe het is om jong en ambitieus te zijn in de Bay Area.  

Soms debuutplaat Everybody Works nog niet gehoord? Dan is One More Time, Please – de nieuwste single – een mooie binnenkomer. Duterte laat zien wat ze in haar mars heeft en hoe dat haar van haar vele mede-singer-songwriters onderscheidt. Een heerlijk dromerig liedje schrijven is één, een dansbaar nummer schrijven is twee, maar het is die combinatie van die twee waarmee Jay Som nu flink scoort.

De eerste helft van het nummer doet meteen denken aan een aantal grote soulacts uit de jaren 70. Het is de combinatie van een funky gitaartje en exotische percussie die je meevoert naar een warme zomerdag. De tweede helft is in dit geval het koele briesje. De dansbare ritmes gaan over in zweverige synths en dromerige zang, iets wat opvallend goed in het geheel past. Met een stevige gitaarsolo loopt One More Time, Please dan op zijn eind.

Over het talent van Jay Som valt niet te twijfelen, maar het gevoel waarmee ze platen zoals One More Time, Please van voor tot achter uitwerkt laat zien dat er oneindig veel potentie is.