New Music

TDI Radar: Amerikaanse Chynna geeft een nieuwe betekenis aan fluister-rap


8 januari 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Chynna. Deze dame rapt met het grootste gemak over de dood van haar vrienden, haar tijd in rehab, en haar Adidas-sneakers.

Wie is Chynna?
Waar te beginnen met deze dame? Ze is pas 25 en heeft nu al een modellencarrière, een stage bij de jongens van Asap Mob, en een rehab-bezoek achter de rug. Chynna is op haar veertiende ontdekt als model en stapte vrijwel direct een leven vol glamour en designer-sneakers in. Hoewel die wereld haar erg aantrok, wilde ze toch liever de muziekbussiness in. Ze geeft toe dat ze nog maar zestien was en nog niet eens wist dat het een muziekstage was waar ze naar op zoek was, maar ze nam contact op met Asap Yams, van de welbekende Asap Mob, en vroeg of hij een rechterhand nodig had. Ze werden vrienden en ze begon direct te werken aan haar eigen muziek.

Met bekende rappers als Asap Rocky om haar heen is het niet raar dat ze al snel opgepakt werd door rapfans over de hele wereld, maar het is niet alleen het meeliften op het succes van haar vrienden dat haar op de kaart heeft gezet. Chynna’s flow is scherp en eigenzinnig, en ze is het niet bang om het te hebben over de diepste en donkerste onderwerpen die haar bezig houden. En dat zijn er een heleboel. Ze is in een afkickkliniek geweest voor een zware opium-verslaving, iets wat de dood van Asap Yams, en later haar moeder, niet makkelijker hebben gemaakt. Zowel in haar teksten als video’s zie je de duisterheid terug. Maar de reden voor mijn eigen obsessie met Chynna is toch wel haar rauwe stem die ze soms bijna fluisterend gebruikt.

Voor fans van:
Asap Rocky, JPEGMAFIA en Mac Miller.

Fun Fact:
Zocht je naar nog meer informatie over Chynna? Op haar Facebook-bio staat: “21 rapper.” Dus dat verklaart een heleboel!

Voor je playlist:
Chynna’s nieuwste single Mood dropte een maand geleden, en hij gaat hard! Als zelfs genius-lyrics je songteksten niet kan verstaan weet je dat je een banger gemaakt hebt. Big moods met deze tune.

Voor je agenda:
Ze is net terug van een wereldtour, dus ze zal voorlopig wel even bezig zijn met haar eerste full-length, maar zodra die eruit is zullen we haar gegarandeerd de wereld zien overnemen. Nog even geduld!