New Music

In première: Catwoman van Power to the Pipo, zwoele zomertrack om zonder handschoentjes aan te pakken


9 januari 2020

Power to the Pipo maakt het soort muziek waar je emmers Corona van gaat bestellen, ook als het regent. Maar misschien wist je dat allang, want de band zette al een keer of honderd een (festival)podium op stelten en het werd dus tijd voor een EP. De tweede single van het nu nog naamloze vierluik dat in Wisseloord werd opgenomen, gaat vandaag bij ons in premiere. Gloves off, claws out: hier is Catwoman!

De single is een hoorbare ode aan neosoul- en hiphop-grootheden als J Dilla, D’Angelo en Robert Glasper. Maar bovenal is Catwoman een eerbetoon aan sexy powervrouwen. De track legt de focus op drums en saxofoon en klinkt daarmee zwoeler en serieuzer dan de eerste single, Pufferfish. Toch zijn de mannen van Power to the Pipo hun gevoel voor humor en liefde voor muzikale verrassingen ook op Catwoman niet kwijt, de solo op deze plaat werkt niet naar een hoogtepunt toe maar juist naar een sensuele break.

Dat past bij de clip bij Catwoman, waar we een intiem kijkje in de opnamesessies in Wisseloord krijgen. Catwoman werd daar op een vrij onconventionele manier opgenomen. Het katje liet zich in de studio niet met clicktrack aanpakken, tot frustratie van zowel de band als producer Fieke van den Hurk. Daarop werden de richtlijnen het raam uit gesmeten, de clicktrack tot stilte gemaand en de jamsessie voor geopend verklaard. Die vrijheid voel je. Of je nu een sexy powervrouw bent of niet.