Feature

TDI MIXTAPE: Indian Askin (Metropolis Festival, 3 juli)


28 juni 2016

In navolging van de mixtapes die we door artiesten van Beaches Brew lieten maken, tellen we deze week af naar Metropolis Festival. En hoe kunnen we beter aftrappen dan met een bijdrage van eigen bodem? In de laatste editie van The Daily Indie las je al een interview met deze band. Vandaag presenteren we: de mixtape van Indian Askin.

Hieronder vind je de nummers die Indian Askin op zijn mixtape zet. De band heeft ook meteen even toegelicht waarom precies die tracks! Dus druk op play en laat je meenemen langs de uiteenlopende smaak van Bart, Ferry, Chino en Jasja. Zo komt er rasechte 60s-psych voorbij, garage, grunge en… een Amsterdamse volkszanger.Hoe dat op het podium klinkt, zie je aanstaande zondag om 17:45 uur op de Workers Stage van Metropolis Festival.

Holy Wave – She Put A Seed In My Ear
Heel nice surfy, droney, psychy nummer van hun nieuwe album. Perfecte mix tussen lange opbouw en orgastisch einde. (Bart)

 

Johnny Jordaan – Een Pikketanussie
Klassiekertje! Heerlijke meezinger en gegarandeerd karaokesucces. Ik heb me menigmaal behoorlijk vergist in de hoeveelheid gezelligheid die je krijgt van de jonkies. Deze wordt dan ook vaak gezongen. (Ferry)

 

Soundgarden – Pretty Noose
Jaren geleden kreeg ik de cassettebandjesverzameling van mijn zus (eigenlijk had ik die gejat) en daar zat Down On The Upside tussen. Ik kende toen alleen Superunknown. Ik knalde de cassette in m’n boombox en hoorde dit voor het eerst en dacht: ‘what the fuck zo vet’. (Chino)

 

The Kills – U.R.A. Fever
Meest sexy nummer ever. Dat was het. (Jasja)

 

West Coast Pop Art Experimental Band – A Child Of A Few Hours Is Burning To Death
De weirde titel is tevens ook de hook. Het is een van de beste protestsongs over de Vietnamese oorlog in de 60s, met een Captain Beefheart-achtige gitaarpartij en scherpe lyrics. De band heeft helaas niet lang bestaan, doordat de zanger, op een dezelfde manier als Brian Wilson en Syd Barett, steeds meer en meer LSD gebruikte en uiteindelijk te vaag werd om nog mee te werken. (Bart)

 

Pink Floyd – Great Gig In The SkyEpische track die je meesleurt in euforische sferen. Heb tevens veel meegemaakt terwijl deze track aanstond en hilarische ervaringen gehad met Thijs Boontjes. Mocht je willen weten wat: contact Thijs via Facebook. (Ferry)

 

Soundgarden – Head DownDeze gitaarpartijen vind ik mooi en die drum-outro is leip. En hallo, twee Soundgarden-liedjes in je pleelijst is beter dan één. Hoor dan. (Chino)

 

Parquet Coarts – Berlin Got Blurry 
Een van de beste live-bands van dit moment. Na een nogal onbegrijpelijk noise-album gelukkig weer een meer garage-poppy album. Met misschien wel dit als vetste song. (Bart)

 

Ty Segall – Finger
Hé, dat is mooie samenzang. Wat een fijne harmonie. Oh, shit, wacht, het gaat beuken! En hoe… Mijn twee favoriete dingen in een nummer. (Jasja)

 

Op zondag 3 juli vindt Metropolis Festival plaats het Rotterdamse Zuiderpark, met op de planken onder andere Børns, Methyl Ethel, Hælos, Vince Staples, White, DOOXS, Alex Vargas, Iguana Death Cult en Indian Askin. Het festival is gratis toegankelijk. We gaven je eerder al een paar mixtapes van Methyl Ethel en Iguana Death Cult. Hou The Daily Indie in de gaten voor meer mixtapes van artiesten!