Interview

SWEETGODANIMALS draait mee in Popronde: “Onconventionele locaties zijn het leukst”


1 oktober 2019

Popronde Groningen
3 oktober 2019

Wie dacht dat er in net noorden van ons land niets was behalve boerenplatteland, heeft het goed mis. De muziekscene leeft daar wel degelijk en de trotse Dokkumers van SWEETGODANIMALS geven er deze herfst een zwengel aan. De band is komende donderdag te zien in Groningen op de door TDI gehoste stage in Warhol.

Sinds 2017 is het water rond SWEETGODANIMALS aan het pruttelen, maar nu is de tijd daar om een stap naar voren te doen. In maart verscheen debuutalbum Distant en deze herfst speelt de band in de Popronde. Hoog tijd dus om frontman Stefan Boorsma eens te spreken.

De plaat kwam alweer een half jaar geleden uit: hoe kijkt de band terug op het eindresultaat? “We zijn nog steeds supertrots op dat debuutalbum. Het is geïnspireerd op het dagelijks leven en de hersenspinsels die door je hoofd wervelen wanneer over straat loopt. Een soort afstandelijk gevoel ten opzichte van de realiteit, wat de plaat tot een conceptalbum maakt. Destijds hebben Johan, Mathé, Luc en ik alles zelf opgenomen en gedaan, waarbij de cover is gemaakt door mijn zus, Daniëlle Boorsma, die al het artwork voor onze band doet.”

Duitsland
Distant werd goed ontvangen: SWEETGODANIMALS werd zelfs in Duitsland opgepikt. “Zo hebben we deze zomer met enige moeite een bus weten te huren en daar een tourtje gedaan, onder andere langs SummerSounds Festival in Bremen, waar we de mainstage mochten openen. Bij de Popronde in Roermond bleek pas hoe goed het aansloeg. Er was bijvoorbeeld een Duitse vrouw die de grens was overgestoken om ons te zien, en vervolgens te boeken. Toevallig hebben we net de meest sicke boeking tot nu toe binnengekregen: de aftershow van New Order in AFAS Live op 17 oktober! Het is waanzinnig wat er allemaal op je pad komt.”

“Het is heel vet om de Popronde te mogen doen. We trekken wat meer het land in, maar vooral leuk is het spelen op ongebruikelijke locaties. Zo stonden we in Roermond op te treden in een vintage kledingwinkel. Het is een hele andere setting, waardoor je creatief moet omgaan met zowel de presentatie van je show als hoe je je publiek meekrijgt. Daarnaast is het ook gewoon fijn om lekker veel te spelen. Je ziet dat door de verschillende invloeden die onze muziek draagt, zoals dance en new wave, het bij veel mensen aanslaat, dus daar zou best wat potentie voor grote podia in kunnen zitten. Er is geen concreet doel, maar we weten wel welke kant we op moeten gaan.”

Popronde-shows van SWEETGODANIMALS kun je nog meepakken in nachtcafé Warhol in Groningen (3 oktober), Utrecht (10 oktober), Leiden (24 oktober) en Arnhem (25 oktober).