Live

Sniester laat eerste namen los: DOOL, Show Me The Body, The Homesick, Saint Agnes en Heavy Lungs (22 & 23 mei, Den Haag)


17 december 2019

We voelen het voorjaar alweer een beetje tintelen in onze bloedbanen met nieuwe namen voor Sniester. Het Haagse festival vindt volgend jaar op 22 en 23 mei plaats en kondigt vandaag vijf eerste namen aan: niet de minste!

Zo komen DOOL, Show Me The Body, The Homesick, Saint Agnes en Heavy Lungs naar Den Haag om tijdens het lekker brutale festival te spelen in een van de vele venues die de omgeving van de Grote Markt rijk is. Met The Daily Indie trekken we al jarenlang met veel plezier richting Sniester om onze portie rock-‘n-roll naar binnen te werken. Al moet je daarbij zeker niet alleen maar aan gitaren denken, zo speelden afgelopen editie naast Mozes And The Firstborn, OBNIII’s, Daniel Romano, A Giant Dog, dirk. en Temple Fang ook Jacco Gardner’s Somnium, Blanck Mass, Weval, Binkbeats, Someone, Portland, Amy Root, Eerie Wanda en Drugdealer.

Dat is inderdaad een behoorlijk lekker rijtje en dan hebben we het alleen nog maar over dit jaar gehad: Sniester is een walhalla voor muziekliefhebbers die graag nationaal en internationaal talent ontdekken. Nieuwsgierig hoe een dagje Sniester eruitziet en wat de gedachtes achter het festival zijn? Check dan ons verslag van vorig jaar en een interview met een van de programmeurs van het festival.

Sniester in 2020
In de eerste lichting zitten wat grotere acts als DOOL, met leden van The Devil’s Blood en Ryanne van Dorst aan het hoofd. Uit New York wordt Show Me The Body gehaald, de experimentele hardcorepunkers die dit jaar het knetterende Dog Whistle uitbracht. Onze Friese vrienden van The Homesick zullen met het nieuwe album The Big Exercise ook in Den Haag aantreden en – hoe ze volgend jaar door de grens zullen komen is nog de vraag – maar de postpunkers van Heavy Lungs en Saint Anges zijn in Den Haag van de partij voor de nodige chaotische shows waar de bands om bekend staan.

Sniester gaat ook over ‘niet lullen, maar moshen’: daarom hebben we hieronder een aantal video’s op een rijtje gezet van de eerste lichting. Nog een huishoudelijke mededeling: early bird-tickets kosten 22,50 en zijn vanaf vandaag te koop. Een prikkie voor twee dagen livemuziek!


WEBSITE SNIESTER | FACEBOOK-EVENT | TICKETS