New Music

Sereen, maar toch onmogelijk om stil te blijven zitten op IDK van Phoebe Green


10 mei 2021

Er is de afgelopen weken veel goede muziek uitgekomen, maar graag willen we je even attenderen op deze heerlijke nieuwe plaat: IDK van Phoebe Green. Met een catchy ritme en slepende vocalen produceert de Britse een nonchalant nummer waarop het bijna onmogelijk is om stil te blijven zitten.

Het bleef even stil, maar Phoebe Green uit Manchester is terug met haar eerste werk van het jaar. De track IDK is het vervolgwerk op haar debuut-EP I Can’t Cry For you, dat ze eind vorig jaar uitbracht. De sound van dit goed ontvangen vrolijke sfeervolle indiepop-EP maakt plaats voor een ander geluid. IDK is minder vrolijk en neigt meer naar shoegaze dan indiepop.

Volgens Green gaat het nummer over een staat van apathie waarin ze zich soms bevindt als ze overweldigd raakt. Volledig losgekoppeld van haar emoties bekijkt ze haar leven door het oog van een medestander. Wat ze hier nou precies mee bedoelt wordt duidelijk in de bijna filosofische tekst: ’I hate the way my perspective has shifted. But feeling no remorse for my actions is rather peaceful. I think too much but I don’t think at all.’