TDI Tipt

Scheveningen maakt zich op voor HipFest met onder meer The Max Meser Group, Meadowlake, Yip Roc, Love Couple en The Bad Tones (6 april)


19 maart 2019

HipFest
Zaterdag 6 april

Het eerste weekend van april maakt Skiffa zich op voor alweer de vijfde editie van HipFest. Het gratis popfestival in de duingemeente heeft door de jaren heen laten zien dat het een gevoelig neusje heeft voor opkomend talent, dit jaar is dat niet anders.

Tekst: Ricardo Jupijn & Leni Sonck

Zo speelden de afgelopen jaren onder meer BARTEK, The Hubschrauber, The Silverfaces, Hallo Venray, Paceshifters, The Tambles, Grim Tim, Apneu en Black Moon. Dit jaar zijn onder meer Playground Zer0, The Max Meser Group, Yip Roc, Meadowlake van 19:00 tot 03:30 ’s nachts te vinden in Scheveningen.

We vroegen aan een van de organisatoren van het festival, Alexander Serban, naar HipFest en de aankomende editie: “Op HipFest proberen we altijd te verrassen met toffe en nieuwe acts. Speciaal voor onze jubileumeditie pakken wij uit met een preparty op de avond voor het festival met onder meer The Hazzah en een warming-up op zaterdagmiddag“, vertelt Serban. “Op nog geen steenworp afstand van het strand en de zee geniet je in het hart van Scheveningen in een van de oudste winkelstraten van Nederland van topmuziek. Dat is uniek. Tegelijkertijd is het de ideale start van het festivalseizoen.”

Wij nemen een aantal acts van HipFest met je door die wij wel zien zitten voor de komende editie van HipFest op 6 april.


The Max Meser Group
Laten we maar meteen beginnen met een van de hoogtepunten voor HipFest 2019: The Max Meser Group. Waarschijnlijk ken je Max Meser wel, maar hij heeft zich helemaal opnieuw uitgevonden met een nieuwe bandnaam, een nieuwe band en een nieuw label. Het is niet zo dat Meser ineens obscure techno is gaan maken, hij blijft zich vasthouden aan de Britpop-formule die zo ontzettend goed voor de muzikant werkt. De nummers zijn dan ook nog ‘ouderwets’ goed, zo lieten wij afgelopen oktober de allereerste single van de band horen.

‘De track is zo catchy dat de verf hier zowat van de muren springt van opwinding’

Afgelopen week primeurden we nog de gloednieuwe single Dull & Bored van The Max Meser Group, waarin we onder meer schreven: ‘De track is zo catchy dat de verf hier zowat van de muren springt van opwinding.’ Dat is inderdaad nogal een uitspraak. Maar die doen we dan ook niet zomaar…!


Meadowlake
Leer ons de Groningse shoegazers kennen van Meadowlake, de band waarvan we maar liefst vijf(!) singles en video’s in première hebben laten gaan, de releaseshow in Vera hebben gepresenteerd en vorig voorjaar interviewden. Dat is voor ons zeer waarschijnlijk een recordaantal op publicatie-gebied, maar we zijn dan ook zeer te spreken over deze nevelige rockers.

Met Heavy laten de Groningers weer een andere kant van zichzelf zien, met een nummer dat je geest en je ziel compleet schoonspoelt”

Fans van bands als The National en Beach House zullen zich sterk aangetrokken voelen tot Meadowlake, die steeds vaker naar het zuiden afdalen om hun kunsten te vertonen. Hieronder hebben we de single Heavy voor je uitgekozen om de band mee aan je voor te stellen. Waarover we eerder al noteerden: ‘Met Heavy laten de Groningers weer een andere kant van zichzelf zien, met een nummer dat je geest en je ziel compleet schoonspoelt.’ Luister zelf maar!


Love Couple
Groovy en verslavend, zo zouden we de band het best kunnen omschrijven. De Utrechts/Amsterdamse viermansformatie is al lang geen onbekende meer voor ons. In 2017 brachten we debuutsingle Chinatown in première, waarover we het volgende schreven: ‘In de video zien we verkleurde zandvlaktes die doen denken aan een soort psychedelisch Teletubbie-land en beleeft het viertal allerlei avonturen in Chinatown. De muziek is dik, strak, tot de randjes ingekleurd.’ Ook nu is het nog steeds een nummer waarbij we maar wat graag even de dansvloer verkennen. Fans van Bombay en Wavves kunnen hun hartje ophalen bij de strakke drums, synths en baslijntjes van Love Couple.

“In de video zien we verkleurde zandvlaktes die doen denken aan een soort psychedelisch Teletubbie-land en beleeft het viertal allerlei avonturen in Chinatown”

De band lijkt – na zijn succesvolle deelname aan de Popronde in 2018 – klaar voor de volgende stap. Wat ons betreft: graag meer van die zoete mix van pop, rock en elektronica. En als zangeres Renée zich dan nog een keer op de grond werpt zoals tijdens het eindfeest van de Popronde in Melkweg, dan zeggen we ook daar geen nee tegen.


The Vices
De programmeurs van HipFest hebben mogelijk een bezoekje aan onze site gebracht, want ook deze band is voor ons geen onbekende. Maak je op voor een garagerock-feestje dat je niet snel zal vergeten Scheveningen, en wel op de tonen van The Vices. Het Groningse trio, dat in 2018 nog een naamsverandering doorvoerde, klinkt als de liefdesbaby van The Strokes en The Growlers.

“De band geeft live ongetwijfeld nog steeds garagerock-feestjes als geen ander, maar The Vices heeft wel een verhaal te vertellen”

Omdat we nooit een portie goede garagerock afwijzen, brachten we vorige maand de single So It Goes in première. Daar waren we zeer over te spreken: ‘So It Goes is dansbaar, al hoef je geen chaotische rock-‘n-roll te verwachten. De band geeft live ongetwijfeld nog steeds garagerock-feestjes als geen ander, maar The Vices heeft wel een verhaal te vertellen.’ Dat, en nog veel meer op HipFest 2019!


Alle namen voor HipFest 2019
Playground Zer0 | The Max Meser Group | Traudes | Love Couple | Sam Solo | Meadowlake | Yip Roc | Ocean Tribe | Morado | The Bad Tones | Eelke | The Vices | Callkoen | Garden Mum | Ragmob | Bodhi and the Bubble | DJ Friss


WEBSITE HIPFEST | FACEBOOK-EVENT | LOCATIE