New Music

Rats on Rafts vindt eigen track Meggy opnieuw uit voordat de band op Japanse avonturen gaat


28 november 2018

We hebben een tijdje niets nieuws gehoord van de Rotterdamse postpunkband Rats on Rafts. Daar verandert de release van het nummer Meggy ook niet al te veel aan. Het nummer, dat afgelopen vrijdag verscheen, is een nieuwe uitvoering van een van de liedjes op het album dat de band in 2016 met De Kift uitbracht.

Om te begrijpen waarom Rats on Rafts na twee jaar radiostilte ervoor kiest om juist dit nummer een glimmend schoenpoetsje te geven, moeten we een kijkje nemen in de metaforische hersenpan van de band. Rats on Rafts verruilde recentelijk Lee Towers voor de Tokyo Tower en verliet de Rotterdamse klei voor Japanse roem. Als voorprogramma van Franz Ferdinand (uitgesproken fans van Rats on Rafts) speelt de band eind november namelijk een aantal shows in Japan.

Big in Japan dus, dan is het tijd om jezelf een beetje opnieuw uit te vinden. In Meggy schuilde nog potentie en recyclen kunnen we in 2018 alleen maar aanprijzen, toch?  We moeten deze ruwere versie van Meggy dus maar zien als een voorproefje van de nieuwe Rats on Rafts. Even luisteren hoe de plaat zonder De Kift klinkt, want er verschijnen steeds meer optredens van de band op de horizon.

Op Soundcloud legt de band uit dat Meggy een van de weinige liedjes van het samenwerkingsalbum is die ze nog in de eigen setlist hebben staan. Dat verbaast niet, want ook zonder het bombastische fanfaregeluid van De Kift klinkt Meggy hard. Het is ongetwijfeld een moshpitmomentje tijdens liveshows. Zie de release van Meggy maar als een reminder van Rats on Rafts: we zijn nog steeds hier en het gaat best lekker met ons. Knal hem in je afspeellijst en wacht geduldig op dat nieuwe album.