New Music

Rammelrock in de meeste melancholieke stand: Broken Glass van Brooch


1 mei 2017

Waarschijnlijk heb je nog niet eerder van de band gehoord en dat hoeft ook niet, want wij leggen graag wat meer over hem uit: Brooch. Wat is het dan?

Allereerst een moeilijk te vinden op band op Google, maar vooral een samenwerking tussen de bassist Ben Stidworthy van een postpunkband (het Canadese Ought) en zanger- en frontman Mikkel Holm Silkjær van een noisepopband (het uit Denemarken afkomstige Yung). Beide geen onbekende gezichten, de eerste interviewden we al eens, de tweede ook en daar hadden we van de week nog een fijne singlepremière van.

 

 

Het resultaat is tot nu slechts één melancholische debuutsingle – waarvan Broken Glass de tweede en laatste uitgebrachte kant is (Blood Spitting is de eerste) – maar wat een fijn geluid hebben ze. Gitaren die hypnotiserend om elkaar heen draaien, de krakende stem erover die nog meer lagen aanbrengt, de rinkelende percussie. Volgens de zanger over relaties die tot een einde komen waaruit iets nieuws kan opbloeien, waaraan wij niets meer toe te voegen hebben. (Behalve dat de band aangeeft dat er meer komt, we zijn benieuwd….)