New Music

GRUISMEEL: een dagje achter de schermen tijdens The Wytches + Mexican Surf in Stroomhuis (30 april)


2 mei 2017

Als liefhebber van de stevigere garage, kraut, grunge en punk gaat ieders hart sneller kloppen bij het horen van Gruismeel. Het Eindhovense concertconcept organiseert al jaren toffe shows in plekken als Stroomhuis en AreaFiftyOne. Nu vonden wij het bij The Daily Indie leuk om eens wat dieper in Gruismeel te duiken en besloten we een dagje mee te lopen.

Door de jaren heen speelden onder meer Thee Oh Sees, together PANGEA, Iceage, Fat White Family, Black Lips, Night Beats, King Tuff, Mikal Cronin, Eagulls en White Fence. Om maar wat namen te noemen. Vaak genoeg stonden we voor het podium, maar het is natuurlijk ook weleens leuk om te zien hoe het eraan toegaat achter de schermen.

 

 

Hoe zo’n dagje Gruismeel er dan uitziet? Dat zie je in de complete serie hieronder! Fotografe Tineke Klamer pakte op zondag 30 april namelijk haar spullen en ging richting Eindhoven om te zien hoe niemand minder dan Mexican Surf en The Wytches het Stroomhuis tot stof kwamen slaan. Nog meer weten over Gruismeel? Stay tuned voor meer achtergrondverhalen.