Live

Popronde Breda: nieuw talent in de vorm van RZLZ en SONNDR


7 november 2019

Popronde Breda
14 november 2019

Popronde loopt alweer bijna op zijn eind. Het grootste reizende muziekfestival van Nederland liet ook dit jaar weer in 41 steden het publiek kennismaken met een enorme selectie van aanstormend muzikaal talent. Net als vorig jaar bestierden we met The Daily Indie een eigen podium in een aantal steden. We zijn nog in twee daarvan te vinden, als eerste in Breda op donderdag 14 november!

We zijn met The Daily Indie al jaren trouwe mediapartner van Popronde. Vorig jaar rolden we voor de eerste keer ook een eigen podium uit. Aan de basis daarvan lag het idee dat er in de Popronde-selectie steevast een aantal acts zitten die ontzettend getalenteerd zijn, maar door de opzet van het festival lastig onder de aandacht te brengen zijn; omdat ze minder makkelijk in het gehoor liggen, of gewoon niet beschikken over een handige boeker.

En omdat we met The Daily Indie het tot onze missie hebben verheven om overkeken muzikaal talent een podium te bieden, is dat letterlijk wat we doen op onze eigen Popronde-stage: de verborgen parels uit de selectie vissen zodat jullie, het publiek, toch kennis met ze kunnen maken.

Het Hijgend Hert
Het café ‘Het Hijgend Hert der Jacht Ontkomen’, zoals het voluit is vernoemd naar Paslm 42 uit het Oude Testament, is een begrip in Breda. De plek bestaat als sinds begin jaren zeventig en heeft sindsdien al regelmatig de grote namen van de jazz op de bühne gehad. Anno 2019 wordt er breder gekeken naar genres en behalve muziek en kun je er ook terecht voor poëzie, schrijfworkshops en dans. Het is een sfeervolle plek, waar de artistieke en creatieve scene van Breda (dat ook niet toevallig beschikt over een van de grootste kunstacademies van Nederland) graag een plekje aan de bar vindt.

RZLZ (20:30 uur)
Het is onze missie tijdens Popronde (en altijd eigenlijk) om acts een podium te bieden die dat elders niet krijgen. Toen we zagen dat RZLZ om een of andere onbegrijpelijke reden nog in geen andere Popronde-stad te zien was, was deze beslissing snel gemaakt. RZLZ maakt interessante, donkere sample-indietronica, met de soulvolle, loepzuivere stem van Roza Lozica. De van geboorte Kroatische groeide op in Rotterdam, waar ze op het conservatorium de Dalmatische Klapa-folk uit haar jeugd combineerde met klassieke muziek en elektronische r&b; met RZLZ als resultaat.

SONNDR (22:00 uur)
We hadden SONDRR al op onze stage in Utrecht staan, en dat beviel dermate goed dat we de Rotterdammers nog maar een keer geboekt hebben. De band met in de gelederen oud-leden van Rats On Rafts en The Afterveins, speelt aardeduistere postpunk en frontman Glenn Kessler klinkt en kronkelt als Ian Curtis op zijn allerslechtste dagen. Op het eerste gehoor niet gemakkelijk. Maar behalve tijd-ruimte-continuüm-verwringend intens het is ook ritmisch, gelaagd en melodieus en jawel: zelfs swingend. De perfecte kanalisatie dan wel ontsnapping voor alle angsten en zorgen die je eventueel hebt in de maatschappij anno 2019.

Afterparty: The Daily Indie DJ’s (22:45 uur)
We hebben niet alleen altijd een grote bek over muziek, we dringen onze smaak ook graag aan je op vanachter de draaitafels. Of het nu de kant van de nieuwe indiehits, donkere postpunk of vage ambient opgaat, hangt af van de avond. Maar zeker is dat je Shazam overuren draait van de nieuwe muziek die je voor je kiezen krijgt.

POPRONDE BREDA | FACEBOOK-EVENT | HET HIJGEND HERT


Je vindt dit jaar een The Daily Indie-stage nog op de Poprondes in Breda (14 november) en Den Haag (16 november). Houd onze site en social media in de gaten voor meer informatie!