New Music

Part Time confronteert relatieproblemen in synthpop-single Lies In The Eyes Of Love


6 augustus 2019

Part Time, het muziekproject van Amerikaan David Loca, is een typisch voorbeeld van een lofi-bedroomproducer die jarenlang tussen verschillende west coast-indielabels is blijven zweven. Loca schiet met een sneltreinvaart de ene na de andere jaren op de jaren tachtig geïnspireerde synthpop plaat de wereld in stuurt en heeft in tien jaar tijd een repertoire opgebouwd bestaande uit zeven albums en meerdere singles verspreid door onder andere Burger Records, Mexican Summer en Volcom.

Met simpele, maar catchy synth- en gitaarloopjes, een steeds terugkerende drummachine en lazy vocalen heeft Loca een duidelijk gedefinieerde sound gecreëerd die al aardig wat jaren hetzelfde is. Spell #6: een studioalbum dat in 2018 werd uitgebracht, was het omslagpunt. Loca leek toch eindelijk zijn wilde haren te verliezen. Oude demo’s werden uit de kast getrokken en opnieuw leven ingeblazen in een studio in Los Angeles. De herkenbare overheersende synthesizer en chorus-gitaar deden een stapje achteruit zodat Loca’s zang meer op de voorgrond kon treden en er meer aandacht kwam voor detail. Het eindresultaat is een gebalanceerd album dat zowel qua instrumentatie, zang en onderwerpen een stuk gevarieerder en beter overwogen klinkt dan alles wat Part Time voorheen heeft uitgebracht. Deze ontwikkeling wordt doorgezet in nieuwe single Lies In The Eyes Of Love.

De single kondigt het nieuwe album aan dat eind augustus wordt uitgebracht. De liefde was altijd al een belangrijk thema voor Loca, maar naarmate hij ouder wordt, lijken fantasie en verlangen steeds meer plaats te maken voor twijfel en tegenslag. Lies In The Eyes Of Love heeft een melancholische nasmaak en benadrukt Loca’s twijfel door middel van minimale teksten als: ‘Something don’t feel right, a humble heart wants to believe, but it’s not what I see.’ Door maffe vocal-samples en dezelfde herkenbare combinatie van synthesizer en drummachine in het nummer te verwerken, weet David Loca toch weer duidelijk iets typisch Part Time neer te zetten.