New Music

Buzzard Buzzard Buzzard heeft het liefst dat je ironisch naar muziek luistert


8 augustus 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Buzzard Buzzard Buzzard. Knal deze rauwe rock op vol volume en voel je onoverwinnelijk.

Wie is Buzzard Buzzard Buzzard?
So nice they named it thrice. Buzzard Buzzard Buzzard maakt het ons met de bandnaam niet makkelijk, maar als je deze jonge gasten uit Wales ziet spelen, ben je dat al snel vergeten. De band ontstond toen multi-instrumentalist Tom Rees bandleden van zijn eigen band Tibet en wat leden van andere kleine, maar succesvolle bandjes uit de UK bij elkaar haalde. Hij wilde een tijdelijk project beginnen waar hij zich richtte op de sound van de jaren zeventig. Om net te klinken zoals onder andere Cream en John Lennon, heeft de band bij het opnemen een zo minimalistisch mogelijke aanpak gebruikt, maar de uiteindelijke songs zijn allesbehalve simpel. Alle tracks zijn van begin tot eind een muur van geluid. Verwacht vrolijke, maar rauwe seventies-rock, rebelse teksten, heftige gitaarsolo’s en een heleboel spijkerjasjes. Volgens de frontman zelf kun je het best ironisch naar deze band luisteren, maar met zoveel talent is dat nergens voor nodig!

Voor fans van:
T. Rex, Iggy Pop, Supertramp en The Kinks.

Fun Fact:
De website van deze jongens blijkt slechts te bestaan uit de woorden BUZZARD BUZZARD BUZZARD heel groot op het scherm en een vage foto van twee mensen, mogelijk bandleden, in spijkerjacks. Dat was het. Je kunt nergens op klikken, er speelt geen muziek af, niks. Innovatief? Lui? Of ligt het aan mijn oude laptop? We zullen het nooit weten. 

Voor je playlist:
Voor de video van hun nieuwe track Late Night City ruilen de jongens hun gewoonlijke denim-outfits in voor jurken, hakken, glitters en make-up. Een logische keuze. Dit nummer bezit precies die rebelse vrolijkheid die iedereen van de bank af krijgt. Dit is een nummer dat je aan zet als je overal even geen zin meer in hebt. Als je een lange dag voor de boeg hebt en je zelf je eigen hypeman moet zijn. Doe een peptalk in de spiegel, loop zelfverzekerd de straat op met deze tune die uit je headphones knalt, en kijk verbaasd toe hoe de stoplichten op groen springen en alle voorbijgangers je high-fiven. Zo voelt het om onoverwinnelijk te zijn!

Voor je agenda:
Ze zijn voorlopig nog even in Wales, maar volgens de jongens zelf is dat zeker een aanrader voor je volgende vakantie!