New Music

NONCHELANGE maakt de perfecte stilstaande indie-roadtrip-song met De Rem


3 september 2020

NONCHELANGE AKA Maarten Hutman (25) is producer en rapper/zanger van Nederlandse rap-georiënteerde indiepop. Op 28 augustus bracht hij de nieuwe single De Rem uit onder het label NONMOT, dat hij samen runt met Le Motat. De Rem is de tweede single van NONCHELANGE’s compleet zelf geproduceerde nog te verschijnen debuutalbum Op Zoek Naar Gevoel.

Op zijn vorige single Symptomen had hij het enkel over de symptomen van emoties, op De Rem vertelt hij over je niet kunnen laten gaan en het niet kunnen tonen van emoties. De Rem is de perfecte indie-roadtrip-song, maar dan in een heel dun rap-jasje.

Metaforisch op de rem
Tijdens een optreden kwam NONCHELANGE op het idee van zijn single. Aan het begin van het optreden wilde hij zich laten gaan, maar het lukte niet. Net als velen moet hij zich even aanpassen als hij in een club terecht komt of aanwezig is bij een concert. Dat gevoel heeft hij vaker, daarom vond hij het wel een goede metafoor voor meerdere momenten in zijn leven. In het leven heeft hij geregeld het gevoel dat hij op de rem zit.

In de video zie je NONCHELANGE stoïcijns rijden in een kinderauto van Bentley. Volgens hem heeft producer Rick Rubin ooit gezegd dat artiesten moeten vertellen uit het perspectief van een kind, omdat dat het puurste is wat er bestaat. NONCHELANGE heeft altijd al het gevoel dat hij dit doet en in de video heeft hij dit nog eens versterkt.