New Music

In première: LE MOTAT brengt een intieme ode aan ouderwets genot met NAT


21 augustus 2020

NAT is de ondeugende nieuwe single van Rotterdamse nederpop-act LE MOTAT, het geesteskind van frontman en woordkunstenaar Tato Wesselo, waar we eerder al over schreven. Taal is zeg maar echt zijn ding, zoveel is wel duidelijk. De titel van NAT laat weinig aan de verbeelding over en het begrip ’taboe’ lijkt dan ook niet voor te komen in het omvangrijke woordenboek van LE MOTAT.

Ook op NAT gaan alle remmen los en wordt op een hele directe en seksuele wijze à la De Jeugd van Tegenwoordig een ode gebracht aan, je raadt het al, seks. Een beetje ongemakkelijk is het wel, maar dat doet niet af aan het hoge meezinggehalte van het nummer.

Corona-hit
De ietwat absurdistische teksten van Wesselo beschrijven herkenbare gevoelens en gedachten, zoals ook op eerdere single 1 uurtje verliefd, waarin de perikelen en onzekerheid van de zoektocht naar liefde (of lust?) omschreven worden. Overigens laat LE MOTAT zich van verschillende kanten zien en werkte hij onlangs samen met de Utrechtse indiepop/rap-parel NONCHELANGE. De uitkomst: Symptomen, een luchtig nummer dat, niet geheel verrassend, een kleine Corona-hit werd. Fun fact: de samenwerking tussen de twee culmineerde in de opzet van een eigen label, NONMOT genaamd.

Ongetwijfeld vormt de diversiteit, lekkere combinatie van absurdistische teksten en catchy ritmes van LE MOTAT een uiterst succesvol recept voor muziekliefhebbers van allerlei leeftijden en achtergronden. Fans van Doe Maar, Goldband, Merol, Spinvis en De Jeugd van Tegenwoordig kunnen hun hart ophalen: LE MOTAT biedt een alles in één pakket aan.

Sexy bedroom-jam
Hoewel NAT nou niet per se de definitie van een sexy bedroom-jam is, leent het nummer zich er wel erg goed voor om snoeihard in de auto of onder de douche te worden gedraaid. In de tussentijd is het wachten geblazen op het nieuwe materiaal: 25 september komt de eerste EP van LE MOTAT uit, die is geproduceerd door Roy van Rosendaal van onder meer Figgie en Real Derek.