New Music

Tussen Ton Lebbink en Talking Heads: de debuutsingle 1 Uurtje Verliefd van Le Motat

| 1 Uurtje Verliefd eerste single van semi-ironisch performanceproject


25 september 2018

Een basgitaar en wat Korg-synthesizers, meer was er niet nodig voor de eerste single van Le Motat, het semi-ironische performanceproject van Tato Wesselo. De Rotterdammer nam 1 Uurtje Verliefd op in z’n eigen hok, met ontblote bovenbenen en Ton Lebbinks Voetbalknieën op repeat.

Op de levendige retrotrack doet de conservatoriumstudent ook denken aan Talking Heads, al is zijn fascinatie voor tegendraadse nederpop het best hoorbaar. Doe Maar, Spinvis & Vinkenoog en Herman Brood liggen samen op de loer. Niet zo gek, want Wesselo kreeg z’n muzikaliteit met de paplepel ingegoten als zoon van Theo Wesselo, vooral bekend van zijn muzikale alter-ego Hausmagger en het absurdistische duo Rembo & Rembo met Maxim Hartman.

Ook zoonlief bekwaamt zich de afgelopen jaren in verschillende disciplines. Onder de naam Shenkie trad hij meermaals op bij literaire avond als Mensen Zeggen Dingen en Woorden Worden Zinnen. Schrijver Derek Otte, Arnhemse stadsdichter Jesse Laport en zelfs Ronald Giphart noemden Le Motat al de wedergeboorte van voordrachtskunstenaar Johnny ‘The Selfkicker’ van Doorn.

1 Uurtje Verliefd verschijnt vandaag op Wesselo’s verjaardag, maar stiekem vierde hij de release zondag al toen hij samen met Bewilder de support verzorgde voor Figgie in het Utrechtse Kytopia. Dit najaar volgen nog drie singles, waarna begin 2019 een volledige EP wordt uitgebracht op eigen label Le Mot.