New Music

No Vacation en Okey Dokey brengen met Really Truly de zomer naar je koude zolderkamer


26 november 2019

Sommige muzikanten zijn gemaakt om hun krachten te bundelen. Zo ook de dreampopband No Vacation en indieformatie Okey Dokey, die de afgelopen maanden samen door Amerika toerden. De vrienden slaan hun handen ineen om je deze winter alvast de soundtrack voor de volgende zomer te brengen: Really Truly.

If he could not define it, maybe the kids would not mind it’, zingt de lieflijke stem van No Vacation-zangeres Sab Mai. ‘Back and forth, in the day, in a place where you’re young in your soul’, kaatst Aaron Martin van Okey Dokey (even moeiteloos als de bandnaam doet vermoeden) terug. Als je het niet zou weten, zou je niet doorhebben dat dit nummer een samenwerking is tussen twee bands: de groepen vullen elkaar perfect aan en het volle, dromerige geluid van de gitaren zou absoluut niet misstaan op menig festivalweide . De video sluit naadloos aan op deze zomerse sfeer: de pulserende, felgekleurde en enigszins verwarrende animaties begeven zich in psychedelisch gebied .

Persoonlijk geeft de track mij het warme gevoel van vrijheid dat ik vooral in de zomermaanden ervaar. De warmte van de zon op je kruin, een bandje zien optreden met een plastic Desperados -beker in je hand en eindeloze gesprekken op het terras met je beste maten. Dit seizoen vormt een immens contrast met de donkere wintermaanden. In deze barre tijd is het soms maar lastig om in het moment te leven en om niet eeuwig te blijven verlangen naar warmere tijden. Gelukkig maar dat tracks als Really Truly bestaan. Zulke nummers heb je nodig om met één druk op de afspeelknop, het zomergevoel terug te brengen naar je koude zolderkamer.