New Music

Grimes neemt je mee naar een alternatieve dimensie met luchtig So Heavy I Fell Through The Earth


25 november 2019

Grimes is een indrukwekkende persoon. Met haar fee-achtige uitstraling en dromerige stem doet ze aan als een figuur uit een alternatieve dimensie. Haar muziek reflecteert dit buitenaardse geluid. Na de release van uitmuntende albums Visions en Art Angels bleef een vervolg lang uit en kwam ze vooral in het nieuws als ‘de vriendin van’.

Van Elon Musk, that is. Maar vorige maand werd dan eindelijk bekend dat Grimes haar langverwachte vijfde studioalbum had afgerond. En nu is ook de releasedatum van Miss Anthropocene bekend gemaakt: 21 februari. Het album wordt omschreven als ‘a concept album about the anthropomorphic goddess of climate change.’ Naast de onthulling van de releasedatum worden we ook getrakteerd op een teaser die direct indruk maakt: So Heavy I Fell Through The Earth.

Luchtige elektronica
De track is uitgekomen in een langere en een kortere versie. Met name de langere versie, getiteld Algorithm Mix, is een fijne, lange sprong in de dromerige wereld van Grimes. We worden maar liefst zes minuten lang ondergedompeld in een elektronische, door triphop geïnspireerde track waarin Grimes ons begeleidt met haar zachte stem. De productie mengt geluiden uit zowel Art Angels en Visions, wat resulteert in gelaagde maar luchtige en dromerige elektronica die wordt ondersteund door een fijne beat.

Grimes bewijst zich hiermee maar weer dat ze zich heeft ontwikkeld tot een bekwaam producer. Ze weet met deze track namelijk precies het geluid te vangen dat haar stemgeluid prachtig naar voren doet komen. En dat met de weinige lyrics die deze track ons biedt. In het refrein herhaalt ze: ‘So heavy, I fell through the earth / ‘Cause I’m full of love from you.’ Al lijkt het album in te gaan op klimaatverandering, deze track is vooral erg liefdevol.