New Music

NEW MUSIC: DIIV – Dopamine


16 september 2015

Hoe lang we hier wel niet op hebben gewacht?! Een nieuwe single van DIIV! Potverdomme, dat voelt haast nostalgisch aan. In ieders leven en zeker in die van de band – is er waarschijnlijk in de tussentijd zoveel gebeurd sinds het debuut uit 2012(!) – dat je er een novelle over kunt tikken.

Zo werd zanger Zachary Cole Smith (rechts) opgepakt met een pakket harddrugs in New York en kreeg bassist Devin Ruben Perez (links) het internet over zich heen na een rits sexistische, homofobe, racistische en anti-semitische (goedemorgen…) uitspraken op forum 4chan. En wie weet wat er nog allemaal verborgen en weg is gestopt in de tussentijd. Maar goed, het is allemaal achter de rug en nieuwe single Dopamine staat online. Thank god.

In het voorjaar kondigde de band namelijk al het album ‘Is The Is Are’ aan, maar daarna bleef het – op wat shows in de zomer na – angstig stil. Nu is er dan toch echt die nieuwe single en die rechtvaardigt het lange wachten compleet. De galmende en vluchtige gitaarloopjes en wiegende basjes gaan er als vanouds in, het is vooral de stem van Zachary Cole Smith die een transformatie door heeft gemaakt en de luisteraar helemaal inpakt en meezuigt.

Ahhh, de muziek… De muziek! Het draait uiteindelijk allemaal om die verdomd fijne en helende muziek. En dat hoor je: Dopamine móest er uit! En hier komt die verschrikkelijk hard binnen.