Live

Motel Mozaique duikt de diepte in met Charlotte Adigéry, Silverbacks, Working Men’s Club en Black Country, New Road (16 t/m 18 april)


11 december 2019

Nadat Eefje de Visser, Squid, Greentea Peng, Velvet Negroni, Dana Gavanski en Dry Cleaning al waren bevestigd voor Motel Mozaique, maakt het festival vandaag nog een rits acts bekend voor het einde van het jaar. Onder meer met Deeper, Mysie, Nadia Reid, Silverbacks en Black Country, New Road.

Het Rotterdamse festival dat dit jaar van 16 tot en met 18 april plaatsvindt, viert zijn twintigste editie. MOMO is een ode aan de meest diverse en innovatieve stad van het land en wordt dit jaar geopend in de Maassilo, een plek waar al jouw creatieve dromen uit kunnen komen, want het festival organiseert voor de derde keer op rij een Open Call. Iedereen is welkom om voor 31 januari zijn wildste ideeën voor het iconische gebouw aan de Maas in te leveren. Of het nou een intrigerende performance, een knetterend feest, een extravagante modeshow of een sociaal experiment is: bedenk het en wie weet krijg je 1.000 piek om je idee uit te voeren!

Tweede lichting
Over de verse namen voor MOMO 2020, want dat zijn de volgende:

Alabaster dePlume, Askjell, Black Country, New Road, Charlotte Adigéry, Deeper, Jonah Parzen-Johnson, Mxmtoon, Mysie, Nadia Reid, Neal Francis, Sherelle, Silverbacks en Working Men’s Club.

Daarin zien we onder meer Black Country, New Road, de band die we dit jaar nog op Hollandse bodem zagen debuteren en ook voor de komende Eurosonic zijn geboekt. Wij schreven destijds: ‘Een frisse kennismaking met een stel artpunkers die hun eigen hoekje gevonden hebben vol krisse en krasse postpunk die zich langzaam uitspint en zwarte rozenbladeren over het nieuwsgierige publiek laat dwarrelen.’

Verder springt de Belgische muzikante Charlotte Adigéry eruit, die je mogelijk al kent van het experimentele WWWater. Een band die we van de zomer op de radar kregen is Working Men’s Club, met een ouderwetse postpunk-vibe: denk Suicide, Wire en Vivien Goldman. De puntige en glinsterende Preoccupations-achtige Silverbacks introduceerden we overigens vorige week nog in onze Pinguin Radio-show.

Verder zien we de experimentele popper Alabaster dePlume, de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Nadia Reid, maar ook de broeierige funk en rock-‘n-roll van Neal Francis en Mysie, die inspiratie haalt van Mac DeMarco tot Thundercat voor haar synthetische R&B. Ontdek hieronder een groter deel van de line-up en check hier de officiële festivalplaylist.WEBSITE MOTEL MOZAIQUE | FACEBOOK-EVENT | TICKETS