New Music

WWWater laat met Screen een andere kant van haar unieke en spannende elektro-universum horen


24 september 2018

Het is een prachtig nummer, maar niet eentje dat je in de koude kleren gaat zitten. Screen van WWWater gaat over het opkomen voor jezelf als vrouw, nare voorvallen, negativiteit, het leren stellen van grenzen en jawel: onze schermverslaving. 

‘Fill the void inside of me, encourage my vanity, love me when I am pretty, masturbate on my selfie‘, zingt Charlotte Adigéry, moeder van WWWater. Eerder schreven we over de muzikante toen ze een paar weken geleden op Paard van Stal Festival speelde in Den Haag. In België is ze namelijk al een soort superster aan het worden en langzaam begint ze ook meer deze kant op te komen. Wat allemaal begon toen de Soulwax-gebroeders haar onder de vleugels namen en haar eerste zelfgetitelde EP uitbrachten (onder haar eigen naam) via hun boutique-label DEEWEE. In hetzelfde jaar bracht ze onder de naam WWWater debuut-EP La Falaise uit en werd ze onder meer meegevraagd op tournee door Young Fathers. In de tussentijd speelde ze haar elektronische alt-R&B op festivals als Eurosonic, The Great Escape, Gent Jazz Festival, Wildeburg en Pukkelpop.

Nu is ze terug met nieuw werk in de vorm van de single Screen, een single waar ze eerder dit jaar in een interview met Noisey al over vertelde. Onder meer over een oud-manager van haar vriend die haar meedeelde dat hij had gemasturbeerd op haar Facebookfoto’s, maar ook over het zijn van een zwarte vrouw in de muziekindustrie en wat ze dagelijks allemaal mee maakt. Een nogal heftig gesprek, dat zijn weerklank heeft gevonden in dit razende nummer dat nogal wat harder is dan we van haar ‘gewend’ zijn. Ergens in de wateren van M.I.A. en Santigold vind je deze track vol vuur en energie. Chaotisch, hard, recht-voor-zijn-raap: dit is een track om te koesteren.