Live

Metropolis Festival (2 juli) maakt met onder meer J. Bernardt, Yungblud en een vijftal jonge talenten de line-up compleet


14 juni 2017

Metropolis Festival
zondag 2 juli

 

IDLES, Priests, Beach Slang, The Orwells, Jo Goes Hunting, Altin Gün en meer stonden al genoteerd, en nu heeft Metropolis Festival met toevoeging van een laatste scheut namen de line-up compleet. Neem het van ons aan dat je dit niet wil en mág missen. Het is tenslotte gratis! 

Nieuw in het programma van Metropolis, zondag 2 juli in het Rotterdamse Zuiderpark, zijn J. Bernardt, Yungblud en Naaz op de hoofdpodia, en The Brightt, Beyond The Moon, The Spvrk, Hearing Dogs For Deaf People en SpeakEasy op de Talent Stage. We zullen ze even voor je uitlichten!

J. Bernardt heeft inmiddels al een flinke ronde gemaakt door het Neerlandsch clubcircuit. Nu gaat Jinte Deprez, voorman van Belgisch trots Balthazar, met zijn soloproject ook de festivals trotseren. De plaat, Running Days genaamd, verschijnt aanstaande vrijdag. Genoeg tijd om de snikhete triphop à la Chet Faker uit je kop te leren! Houd onze site ook in de gaten voor een speciaal interview met Deprez.

 

Dompel de Arctic Monkeys onder in een hiphopbadje en het resultaat is Yungblud. De nieuwste hype uit Engeland muziekland kent duidelijk zijn oorsprong in de gitaarwereld, maar zoekt en passeert actief de grenzen van het genre. Vissend in dezelfde vijver als RAT BOY is de muziek van Yungblud fel, dynamisch en oeeerrrrr-Brits.

 

Ze heeft Koerdische roots, maar voor Naaz is dit festival een thuiswedstrijd. Na een lange aanloop is de muziekcarrière van de 19-jarige singer-songwriter eindelijk op stoom. The Line Of Best Fit en The Fader waren reeds lovend over de verstilde dreampop op haar eerste singles. Als dat geen stamp of approval is, weten wij het ook allemaal niet meer.

 

En dan zijn er nog de Benjamins, de broekies of – iets minder kleinerend – de beloftes van de toekomst. Op de Talent Stage strijden zoals ook de afgelopen jaren vijf bands om de vermaarde Lekker Bezig-bokaal en een royaal prijzenpakket. Wij zetten ons geld in op de plezierige pokkeherrie van Hearing Dogs For Deaf People.