New Music

Met Lonely Boy stevent Becca Mancari af op koerswijziging voor tweede album


15 juni 2020

In 2017 debuteerde de in New York geboren Becca Mancari met het prachtige Good Woman. Op dit onontdekte pareltje hoor je vooral een verzameling van rijk gearrangeerde roots met een vleugje indie. Met haar tweede album in het vooruitzicht geeft Mancari met Lonely Boy alweer haar derde voorproefje op een langspeler waar ze meer het experiment opzoekt.

Met in haar achterhoofd haar hond Abe, die door een leven op straat leidde aan angst en depressies, schreef Becca Mancari haar nieuwste single Lonely Boy. Het korte nummer is een ritmisch tafereel van tokkelende en staccato-spelende violen en sfeervolle synthesizers. Net als op singles Hunter en First Time laat Mancari op Lonely Boy een heel ander geluid horen dan op haar debuutplaat. Hoewel de 33-jarige singer-songwriter gevestigd is in Nashville, lijkt ze de countrygeluiden die op Good Woman nog prominent aanwezig waren, achter zich te laten – al is op First Time nog wel een pedal steel te horen.

The Greatest Part
Kort na het uitbrengen van Good Woman, vormde Becca Mancari met Brittany Howard en Jesse Lafser het tijdelijke supertrio Bermuda Triangle, waarmee ze drie rootsy singles uitbracht. Met haar tweede solo-album, The Greatest Part, dat uitkomt op 26 juni, kiest de Amerikaanse een andere richting. Met rauwe songteksten en een wat experimenteler en soms hoekig geluid, uit Mancari de worsteling die ze doormaakte als lesbische vrouw in een streng christelijke, Italiaans-Puerto Ricaanse familie. Het door Zac Farro (Paramore, HalfNoise, red.) geproduceerde The Greatest Part is een emotionele zoektocht naar haar identiteit, die Mancari als volgt omschrijft: “This record was the hardest thing I’ve ever had to write. At the same time, it was also the most freeing.”