New Music

Met het snot voor de ogen: U.S. Girls immer urgent met nieuwe single Overtime


5 februari 2020

Ik word ontzettend opgejaagd en nog geen vijf tellen nadat de laatste noot van U.S. Girls’ nieuwste heeft geklonken, klinkt de zweep van Herman van Veens ‘Opzij, opzij, opzij.’ Ik heb ongelooflijke haast. Het witte konijn van Alice in Wonderland hakkelt: ‘I’m late, I’m late! For a very important date! No time to say ‘hello, goodbye,’ I’m late, I’m late, I’m late!

Meghan Remy’s nieuwste is een wekker, één dwingende streep voorwaarts, opgaan in de haast-massa op het Centraal Station, roltrappen op en af, lift in en uit. Met de dreun van Overtime in mijn oordoppen ga ik harder lopen. Twee jaar na het al behoorlijk urgente In A Poem Unlimited gaat Remy er opnieuw stevig in. Niet zozeer over het gegeven van haast, maar over een relatie met een alcoholprobleem:

Doing all those things that you would soon regret / The bottle proved too tempting / And not to mention all the spending I didn’t know.’ Met het snot voor de ogen en twee gestrekte benen afstevenen op een betonnen muur. En, zolang die nog niet in beeld is, gewoon blijven gaan. Overtime dicteert, met een dwingend koortje, een ronkende saxofoon plus een vreemd en noodlottig dansje, alleen.

Overtime is de eerste single van het in maart te verschijnen album Heavy Light.