New Music

Met frisse postpunk op Sand Fight moedigt Folly Group ijverig aan tot een lentedansje


8 mei 2021

Postpunk golft al decennialang herhaaldelijk door het muzieklandschap heen en neemt daarbij niet zelden een nieuwe gedaante aan. Een speelse nieuwe schakel in de evolutie van het genre komt van het Londense viertal Folly Group. Met een vernuftige ritmesectie, aanstekelijk speelse gitaarlijntjes en een gezond vleugje elektronica dartelt de nieuwe single als op hol geslagen lentediertjes uit de speakers.

Met die ingrediënten zijn de frisse Britten een opvallende nieuweling om in de gaten te houden. Sand Fight is een gevaarlijk aanstekelijke single waarmee de band zijn debuut EP Awake and Hungry aankondigt. Gevaarlijk, omdat het hier namelijk niet lukt om met deze opzwepende track rustig stil te blijven zitten, terwijl de lentekriebels door ons lijf stuiteren. Deze dagelijkse dosis dansbare lentekriebels haal je dus eenvoudig in huis door Sand Fight even aan te zetten.

Awake and Hungry verschijnt op 11 juni bij So Young records, waar Folly Group de eerste band is die er tekende. Dit piepjonge label werd in 2021 opgericht door So Young Magazine, een kek geïllustreerd magazine dat nieuwe Britse beloftes oppakt zodra ze hun eerste twee gitaarakkoorden gespeeld hebben. De band heeft inmiddels een behoorlijk druk tourschema, waarin ze naast vooral Britse podia in september ook op het muzikale ontdekkingsfestival Misty Fields in Nederland te horen zullen zijn.