New Music

Melody’s Echo Chamber is dan eindelijk écht terug met de nieuwe single Breathe In, Breathe Out


23 april 2018

In 2012 werd van onze favoriete platen van het jaar gemaakt door Melody Prochet, met haar muzikale project Melody’s Echo Chamber. Een zelfgetiteld album dat werd geproduceerd door destijds partner en producer Kevin Parker. Nummers die uit elkaar klapten van de phasers en weelderige, LSD-landschappen. We spraken haar niet lang na de release van haar debuut en bleven Melody in de gaten houden, tot het wat stil werd

Totdat er maar niks verscheen en ‘het leven’ tussendoor kwam volgens de zangeres. Vorig jaar kwam wel de single Cross My Heart uit, maar moest ze vervolgens een aantal shows cancellen omdat ze in het ziekenhuis werd opgenomen met serieus letsel. Dat bleek achteraf een levensbedreigende hersenaneurysma te zijn, waarvan de kans op overleving al niet groot is, maar volledig herstel nog minder.

Op wonderbaarlijke wijze kwam Melody na een aantal maanden weer goed uit het ziekenhuis en is nu helemaal terug. De nieuwe single Breathe In, Breathe Out klinkt weer even psychedelisch als voorheen en om door een ringetje te halen. Een niet meer uit je kop te krijgen gefloten melodie, een Deerhunter-esque gitaarpartij en echoënde vocalen die je in de kleurige sprookjeswereld van Melody’s Echo Chamber gooien. Hoe die eruitziet, is prachtig geïllustreerd in de videoclip bij de video.

Het nieuwe album Bon Voyage verschijnt op 15 juni via Domino Records en is geproduceerd door Fredik Swahn van The Amazing, Reine Fiske van Dungen plus POND-mastermind Nick Allbrook. Noorse, Franse en Australische invloeden: ja, dat is een interessante mix. Luister hieronder Breathe In, Breathe Out!