New Music

Ervaren nieuwkomer MIEN demonstreert op single (I’m Tired) Of Western Shouting een staaltje postpsychrock van de toekomst


24 april 2018

Onlangs bracht het viertal MIEN zijn debuutalbum uit, met daarop een donkere mix van psychedelische rock en elektronische postpunk die af en toe klinkt alsof hij in de toekomst gemaakt is. Een mooi voorbeeld van die mix vinden we in de single (I’m Tired) Of Western Shouting.

De eerste dingen die opvallen bij het horen van de eerste klanken, zijn de Black Angels-achtige zanglijnen op de alleenstaande drumpartij waarmee de song opent. Black Angels-achtig…, nou ja, zeg gerust ‘klinkt precies als’. MIEN is namelijk het nieuwe project van zanger Alex Maas van die psychrockband met Tom Furse van The Horrors, John Mark Lapham van The Earlies en Rishi Dhir van Elephant Stone. In deze nogal aangename combinatie verkennen de muzikanten nu dus de grenzen van hun mogelijkheden, getuige de single die je hier hoort.

Debuutalbum MIEN verscheen op 6 april via Rocket Recordings, een label waar een hoop geestverruimend spul te vinden is van onder meer Goat, Hills, Lay LIamas, GNOD.