New Music

Iguana Death Cult zijn nieuwe single Femme Fatale laat het zweet van je voorhoofd afdruipen


23 april 2018

Wie Iguana Death Cult onderhand nog niet kent mag zich diep schamen. De psychedelische protopunk-sensatie uit Rotterdam/Breda blaast vriend en vijand omver met de gouden combo van een ijverige sound en een uitzonderlijk driftige performance. Vorig jaar werden we al van onze sokken geblazen door debuutalbum The First Stirrings Of Hideous Insect Life en Sad White Dreams.

Maar ook in 2018 lijkt de Cult deze trend gewoon lekker door te zetten, en serveert de band ons Femme Fatale. Ruig en energiek zoals we gewend zijn, maar met een subtiel vleugje romantiek. Een portie zomers gitaargeweld beukt tegen je aan vanaf het eerste moment, maar Iguana Death Cult is meer dan alleen lekker raggen. Femme Fatale is divers, gekleurd door pentatonische riffs en goed getimede afwisseling.

Onder de leiding van de karakteristieke vocals van frontman Jeroen Reek, wiens stem wel gemaakt lijkt voor dit genre, weet de band een enorm stevig geluid neer te zetten. Te midden van al deze bombarie bevindt zich een gitaargeluid dat bijna lieflijk aandoet, wat Femme Fatale een uitzonderlijke charme geeft. Desondanks is de single (net als de rest van Iguana Death Cults repertoire) geen nummer om bij stil te zitten, maar iets om live op te zoeken en te ervaren te midden van een zweterige groep enthousiastelingen.