New Music

In première: de knarsende, nieuwe en gevaarlijke sound van WOLVON op single 70 Days


23 april 2018

Dat is nog eens een manier om de week mee te beginnen: een gloednieuw nummer van WOLVON. We volgen de band al sinds jaar en dag en de Groningers lijken elke keer maar beter te worden. Lees hieronder het interview met de band en luister daaronder de dreampopsingle 70 Days.

Op de nieuwe single lijkt de band een nieuw evenwicht te hebben gevonden tussen knijpende baspartijen, knarsende drums en flikkerende gitaarmelodieën. Het geheel klinkt overzichtelijker, toegankelijker en tegelijkertijd ook gevaarlijker. De noisepoppers komen steeds meer tussen het interessante speelveld van noise en pop in te zitten.

In de video bij de single 70 Days zien we Liú Mottes van Slow Worries en Blue Crime niet meer dan een bal wegslaan met een honkbalknuppel, maar is het op een of andere manier toch een bijzonder intrigerende video geworden. Waarom? Daarvoor moet je gewoon even lekker de video bekijken, eerst hebben we frontman Ike de Zeeuw een aantal vragen gesteld over de band en de nieuwe single van de band.

Hoi Ike! Kun je ons wat meer vertellen over de nieuwe single?
“De single 70 Days is één van de twee nummers die we eind vorige zomer geschreven hebben, Ships is de andere. Onze nieuwe drummer Klaas zat toen inmiddels een klein half jaar in de band. Ik had de riffs thuis al wat uitgewerkt en de rest viel eigenlijk op één avond op z’n plek. Het voelt voor ons ook een beetje als een nummer dat zichzelf schreef. Alles eraan lijkt te kloppen. Wat ons betreft.”

Het voelt wel alsof jullie weer een beetje een andere richting op zijn gegaan.
“Het is een iets andere koers, maar het voelt voor ons heel logisch. Je bent met een nieuwe combinatie mensen toch weer op een andere manier muziek aan het maken en daarmee kom je vanzelf op andere wegen terecht. Al hadden we altijd al een kleine hang naar op popliedjes gestoelde uitspattingen.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“De videoclip hebben we gemaakt in samenwerking met Alek Riquelme bekend van onder andere de gave Do It Together-documentaire. Liú Mottes speelt in de clip een aanstormend honkbal- en acteertalent.”

Waar zijn jullie verder mee bezig?
“Momenteel zijn we veel nieuwe nummers aan het schrijven en misschien nemen we binnenkort wel weer wat op. Het lijkt ons op het moment tof om regelmatig nieuwe dingen uit te brengen, dus wie weet doen we dat wel. Vanaf 26 april zijn we tien dagen op tour samen met Bonne Aparte, georganiseerd door het Yugofuturism-platform. Deze week komt naast 70 Days ook Ships online, een wat klassiekere rocker.”