Live

LONDON CALLING: eerste zeven namen bekend (9 & 10 mei)


7 januari 2014

Poster-1e namen

 

Het was even rustig de laatste paar weken, maar de goede nieuwtjes over het festivalseizoen komen weer van alle kanten binnen! Zo zijn de data van de mei-editie van London Calling in Paradiso bekend: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei . En zijn ook de eerste zeven namen bekend gemaakt voor deze editie: Desperate Journalist, Wolf Alice, Arthur Beatrice, Ice Choir, Proper Ornaments, Hospitality en The Delta Riggs komen optreden. 

 

Desperate Journalist uit Londen heeft misschien nog geen langspeler uit, maar de vier nummers die online zijn uitgebracht werden wel meteen opgemerkt door de Britse en Amerikaanse muziekblogs. Spannende post-punk met pittige vrouwelijke vocalen, denk Siouxsie and the Banshees, Savages, Bleached. Overtuigend, krachtig en live ongetwijfeld een sensatie.

 

 

Wolf Alice was dé Britse hype van 2013. Geen blog dat er niet over schreef. Het Nederlands livedebuut beleefde Wolf Alice op London Calling in de Tolhuistuin, waar de reacties lovend waren. De muziek van Wolf Alice is sprankelend, spannend en gruizig. Ergens tussen het fluisterwerk van Mazzy Star en de lo-fi klanken van Pavement en The Fall in.

 

Arthur Beatrice uit Londen maakt mysterieuze, minimale popmuziek – een beetje zoals The xx, maar meer indie dan electronisch – en ze staan op het punt om internationaal door te breken. De band heeft een frontman en frontvrouw: Orlando Leopard en de sierlijke Ella Girardot. De ritmesectie wordt bezet door de broers Elliot en Hamish Barnes.

 

 

Elliott Hammond, toetsenist van Wolfmother, is de frontman van The Delta Riggs. Deze band uit Sydney maakt pure rock ’n roll, met invloeden uit 70’s psychedelica en hardrock. Het nummer ‘Hex.Lover.Killer.’ is een heerlijk aanstekelijk rock ’n roll anthem voor fans van Wolfmother, Jet, Cage The Elephant, The Hives.

 

Ice Choir. Pet Shop Boys, Erasure, Spandau Ballet,  Visage, Johnny Hates Jazz, Tears for Fears en dat dan door de drummer van Pains Of Being Pure At Heart dan heb je Ice Choir. Het project van Kurt Feldman -want zo heet hij  – is een ode aan de jaren  tachtig. Gladde Synths, barokke vocalen, romantische teksten en een hitsige drumbeat.

 

De muziek van Proper Ornaments is te omschrijven als perfecte indiepopmuziek, minimalistisch en klassiek, aanstekelijk en tijdloos. The Velvet Underground en Jesus & Mary Chain, maar dan iets meer gepolijst en moderner, zoals ook Jacco Gardner dat aanpakt. Proper Ornaments tourde in 2013 met Crystal Stilts en is op dit moment bezig met het eerste studioalbum.

 

 

Amber Papini is de spil van de New Yorkse indieband Hospitality. Ze is een eigenaardige zangeres en songschrijver met een typisch Brits accent, maar dan met een Texaans tintje en haar liedjes getuigen van een enorme muzikale verbeeldingskracht. Tegendraadse indie. Vrolijk met een scherp toontje. Ze zou zo het derde zusje van Kim en Kelley Deal kunnen zijn. Het debuutalbum ‘Trouble’ komt binnenkort uit.

 

——————————————————————————-

 

Datum: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2014
Prijs: €20,00 dagkaart en €35,00 passe-partout excl. lidm. (€3,50 p.maand / €25 p.jaar)
Open: 18:00
Aanvang: 18:30
Meer info: www.londoncalling.nl
www.paradiso.nl