New Music

LL Burns heeft een soort smerige James Bond-soundtrack gemaakt met Get Me Back In The Game


13 mei 2020

Na een jaar radiostilte kwam LL Burns onlangs met Get Me Back In The Game en Plasty op de proppen. Niet dat er nu veel meer duidelijk is over deze muzikanten die, dat is ongeveer wat we weten, in een grijs verleden Filthy Boy vormde. Wel weten we dat dit een van de spannendste tracks is die we de afgelopen tijd gehoord hebben.

Die band was al behoorlijk theatraal, met iets Foxygen- en Nick Cave-achtigs. In hun nieuwe band LL Burns trekken de broers Paraic en Michael Morrissey die rokerige en mysterieuze aanpak door. Het duo, dat met hun bureau CC Wade overigens videoclips maakt voor acts als King Krule, Goat Girl en Fat White Family, heeft hun macabere breinen weer eens flink aan het werk gezet voor dit nieuwe project. Of, nou ja, nieuw: de groep bestaat al sinds 2015, maar lijkt het nu ineens serieus aan te gaan pakken.

We laten dit artikel dan maar iets meer ontspruiten uit onze eigen fantasie, die behoorlijk geprikkeld wordt door dit duistere nummer. Met een huiveringwekkende intro met Balthazar-echo’s die wegschieten in de schaduw. Als een soort smerige James Bond-soundtrack wordt er thematisch rond de vraag gedraaid wie er verdomme toch gepijpt moet worden om weer back in the game te komen. Maar wat graag wilt LL Burns weer meedraaien met de grote jongens, volgens ons is dat alleen een kwestie van tijd met zulke rijk gelaagde nummers.