New Music

Lil Ugly Mane is nooit dromeriger geweest dan op porcelain slightly en into a life


5 oktober 2021

Travis Miller moet haast wel een van de productiefste artiesten van de afgelopen jaren zijn. Onder ruim twintig aliassen heeft hij werk uitgebracht in minstens evenveel genres. Zijn bekendste project, en de naam waaronder de meesten hem waarschijnlijk zullen kennen, is Lil Ugly Mane. Na een pauze van ruim zes jaar is er eindelijk weer nieuw werk van de rapper, in de vorm van dubbelsingle porcelain slightly/into a life.

Lil Ugly Manes vorige album Oblivion Access was een super-intense mix van industriële beats en meer abstracte, noisy passages. Maar met deze twee nieuwe singles gooit Miller het roer compleet om. porcelain slightly is een dromerig shoegazenummer dat in zijn jaren negentig-referenties ergens aan George Clanton doet denken, terwijl into a life meer richting hiphop aanligt maar nog steeds behoorlijk ver verwijderd is van de Lil Ugly Mane die we kennen.

Op de hoes is de term Pinhead Barbarians te zien. Nu willen we niet te veel speculeren, maar zou dat een albumtitel kunnen zijn? Wij zouden een hele plaat met een geluid als deze singles in ieder geval meer dan welkom heten.