New Music

De nieuwe single van Courtney Barnett is een waardig begin van de herfst


7 oktober 2021


Meer Courtney Barnett! Na Before You Gotta Go en Rae Street is het tijd voor Write A List Of Things to Look Forward To. Een single dat ieder mens gebruiken kan aan het begin van de herfst, al is het maar om de titel.

Toeval of niet, de herfst past goed bij dit nummer. We mogen dan weer los op concerten tot twaalf uur, buiten wordt het donker en laten bomen hun bladerkostuums vallen. ‘I’m walking around / with my head down’ zingt Barnett. Als altijd zelfbewuste singer-songwriter ontmantelt ze zichzelf, want ja, ‘we did our best / but what does that even mean’? Toch zit er ook wat vrolijks verborgen in het nummer, zoals we ook kunnen zien op de videoclip.  Brieven en cadeaus brengen haar geluk in tijden van isolatie.

Barnett is direct, de muziek gelukkig speels. Zó speels dat het na nog geen drie minuten alweer afgelopen is. Geen fade-out, nee, plots is het gedaan met de twangy gitaren en wentelende synths. Vanaf 12 november is er nog meer Barnett, met haar album Things Take Time, Take Time.