New Music

Les Big Byrd kondigt een nieuwe EP aan met nieuwe psychrocksingle Roofied Angels


2 juni 2020

Een tijdje terug schreven we al over deze samenwerking tussen Joakim Åhlund en Frans Johansson in onze TDI op reis-special over Zweden. Na debuutplaat They Worshipped Cats in 2014 en het heerlijke vervolg Iran Iraq IKEA in 2018 is Les Big Byrd terug met een nieuwe single genaamd Roofied Angels. We kunnen alvast verklappen, het is weer een track om je vingers bij af te likken.

Roofied Angels is de eerste single van de aanstaande gelijknamige EP, die op 26 juni zal verschijnen. De band lijkt weer afscheid te nemen van de iets softere indierock van afgelopen jaren en borduurt verder te borduren op de psychrock-fundering die zes jaar geleden op de debuutplaat gelegd is. De track is opgebouwd rond een repetitief riffje, maar gaat tijdens de volledige speelduur van ruim zeven minuten voor geen seconde vervelen.

De distortion op de achtergrond en de psychy solo’s tussendoor maken de luisterervaring tot een muzikale speurtocht. Je hoort overal om je heen nieuwe loopjes, riffjes en melodieën. Daarnaast zorgt het haast therapeutische stemgeluid ervoor dat je in een soort trance terechtkomt, waarin je niets anders kunt dan je volledige aandacht op de muziek richten.

Roofied Angels voelt in vlagen aan als een op hol geslagen achtbaan die ieder moment van de rails af kan vliegen, met afwisselende synthesizers en snerende gitaren die je non-stop alert houden, maar behoudt door het eerdergenoemde riffje toch altijd de controle.

De nieuwe EP van Les Big Byrd, eveneens Roofied Angels genaamd, verschijnt op 26 juni


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg