New Music

JAWNY breekt de zomer open met de venijnige single Sabotage


10 augustus 2020

Liefhebbers van lofi-slackerrock mogen zich vandaag melden bij ons, want we zijn een nieuwe sensatie tegen het lijf gelopen: JAWNY. Later dit jaar brengt Jacob Sullenger het album For Abby uit, waarvan de single Sabotage volgens de projectleider het meest oprechte nummer is.

Beck is nooit ver weg op de single, met een geknepen en bijna hiphop-achtig gitaarlijntje dat het hele nummer doorloopt. Tel daar nog een onheilspellend koortje en een ‘voor in de mix liggende’ zangpartij van Sullenger en voor je het weet komt ook Kasabian om de hoek kijken.

Funky popmuzikaliteit
Eerder scoorde JAWNY al eens een internethit met het nummer Honey Pie, waarmee de in Los Angeles wonende muzikant naar eigen zeggen liet horen wat voor funky popmuzikaliteit hij in zijn donder heeft. We moeten zeggen: het klinkt inderdaad allemaal bijzonder moeiteloos en soepel en met Sabotage laat hij horen wat hij nog meer in zijn mars heeft. Op de nieuwe single klinkt hij een stuk gevaarlijker en bijt Sullenger zijn tanden in de beat en de vuige gitaarlijnen terwijl de stuwende bas de energie uit zijn borst pompt.

Later dit jaar verschijnt JAWNY zijn nieuwe project For Abby via Interscope Records.