New Music

Begeef je met Kazy Lambist in de gangpaden van een New Yorkse club met A Night In The Box


8 augustus 2020

Een goede Franse zomerhit kunnen we niet weerstaan. Arthur Dubreucq alias Kazy Lambist uit Montpellier heeft er één te pakken met elektropop oorwurm A Night In The Box, een track die is geïnspireerd door New Yorkse club The Box.

De Franse elektropop en spacedisco scene die twintig jaar geleden werd aangevoerd door namen als Daft Punk en Air (waarmee Dubreucq samenwerkt op zijn laatste EP) lijkt weer enorm op te bloeien. Dit jaar alleen al bliezen releases van L’Imperatrice, Polo & Pan, Lewis OfMan en vele anderen de scene nieuw leven in. Wat maakt al deze tracks tot een succesvolle oorwurm? Neem een melodische hook, voeg daarbij een scherpe percussie, een songtekst die zich makkelijk laat mee neuriën en je hebt slicke synthesizer geladen pop met een scherp randje.

Het ritme van de nacht
Ook bij Night In The Box staat een catchy melodie centraal, alsmede de herhalende tekst ‘We need less hating and more loving / we need less hating and more love.’ De dromerige atmosfeer wordt versterkt door de vocalen van Glasses die zich ergens in de verte lijkt te begeven. De gestroomlijnde beat en akkoorden van de synthesizer doen er nog een schepje bovenop, waardoor het onmogelijk is om te ontsnappen aan zijn betoverende effect. Dubreucq weet als geen ander de atmosfeer van de dansvloer op zijn piek neer te zetten.

Bovenal weet hij het genre nog wat meer diepte te geven. De track heeft namelijk, naast een goede hook, ook persoonlijke elementen: met de tekst reflecteert Lambist op een verwonderlijke ontmoeting in The Box. Met de sirenes aan het einde van de track begeven we ons nog even in de straten van New York na die bijzondere nacht uit.