New Music

Laat je meevoeren naar ongekende hoogten door nieuwe spacedisco-track Voodoo? van L’Impératrice


15 juli 2020

Een mix van futuristische spacedisco, synthpop en tropische house, voorzien van hoofdzakelijk Franse teksten: c’est quoi? Voor liefhebbers van frisse en funky muziek is daar de in Parijs gevestigde band L’Impératrice, wat zich overigens vertaalt als keizerin.

L’Impératrice bestijgt gestaag de troon van de moderne disco en blaast met de fonkelnieuwe groovy single Voodoo? nieuw leven in het genre. De weelderige synth-klanken van het nummer worden ondersteund door een dreunende baslijn en de lieflijke stem van zangeres Flore Benguigui. Hoewel die laatste voor de verandering op deze release in het Engels zingt, bewijst de band maar weer eens dat Franse disco bij lange na nog niet over zijn houdbaarheidsdatum heen is.

Franse pioniers
Waar experimentele, doch catchy popmuziek eind jaren zeventig en begin jaren tachtig niet weg te denken was binnen het Franse muzieklandschap, denk aan gerenommeerde artiesten als Cerrone, die een megahit scoorde met het nummer Supernature, new wave-pionier Étienne Daho of de band Space (geloof het of niet) die zelfs een album produceerde dat voor het eerst in de ruimte werd afgespeeld door een Sovjet-ruimtestation die in een baan om de aarde draaide, is dat tegenwoordig beduidend anders. Hiphop en rap voeren de laatste jaren steeds vaker de boventoon in de Franse hitlijsten.

Ondanks deze ontwikkeling zijn er zeker nog een aantal indrukwekkende acts actief die popmuziek met elektronische elementen uitbrengen, denk aan bekende namen als Daft Punk of Air, maar ook recente acts als Agar Agar en Polo & Pan bestormen nu het wereldtoneel met hun vernieuwende synth-producties.

Succesformule
Gelukkig lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de succesformule van L’Impératrice; wie weet wordt 2020 het jaar waarin de de Franse spacedisco hoogtij viert? Wij van the Daily Indie zijn in ieder geval fan. Voor wie nog geen genoeg kan krijgen van de band, check ook zeker de virtuele wereldtour van het zestal.