Interview

Interview met Palmsy & Midas: over de gezamenlijke najaarstour van de twee bands


12 oktober 2017

Dit najaar spelen Palmsy en Midas gebroederlijk door het hele land. Metropool, Paard, De Helling, Effenaar, Melkweg, Victorie en Merleyn worden aangedaan in oktober, november en december. Een heerlijk Hollands affiche, dat roept om meer over te weten te komen!

Want wij presenteren namelijk de show van de bands in Metropool op 13 oktober, de show in De Helling op 3 november en we komen DJ’en bij de show in Effenaar op 11 november! Op The Daily Indie las je dus ook al eerder over deze twee headliners, maar we vonden het nu wel tijd om beide bands eens wat meer te vragen over de komende tour en waar ze allemaal mee bezig zijn. Niet alleen voelden we de bands aan de tand, ze hebben ook nog een speciale mixtape gemaakt voor ons en voor jullie. Is dat gaaf of is dat gaaf?

The Daily Indie Presents Palmsy & Midas – Metropool Hengelo – 13 oktober
The Daily Indie Presents Palmsy & Midas – De Helling – 3 november


 

Morris van Palsmy
Waar zijn jullie dit jaar allemaal mee bezig geweest? 
“Met Palmsy hebben we het druk gehad dit jaar! We hebben onlangs een aantal toffe shows gespeeld in Frankrijk, waar we te horen kregen dat we 3FM-talent waren. Dat was al heel tof en daar bovenop mochten we ook nog een set spelen op Sziget. Dat was echt een van de grote hoogtepunten van onze zomer.”

Hoe ontstond het idee om samen een flinke najaarstour te gaan doen?
“Ik ken Midas eigenlijk al best een tijdje en heb het altijd een toffe band gevonden. Ook veel goede dingen over gehoord van anderen. Het leek ons gewoon supertof om samen een tour te doen en het voelt ook gewoon als een goed moment voor beide bands!”

Waarom vinden jullie zelf dat deze twee acts goed bij elkaar passen? 
“Ik denk dat de twee stijlen van de bands onbewust heel goed op elkaar afgestemd zijn. Ik denk dat we niet zo snel de interesse zullen verliezen van het publiek en toch zijn we best verschillend. Dat leidt tot een eigenwijze en spontane show.”

Hebben jullie voor deze tour nog wat speciale dingen in gedachten? 
“Ja, maar dat is nog geheim!”

Wat zou je tegen de mensen willen zeggen die nog twijfelen of ze gaan? 
“Als je thuis blijft zitten kan je toch geen toffe bandjes checken, man.”

Zijn jullie naast de shows nog bezig met toffe dingen achter de schermen?
“Met Palmsy zijn we vooral heel veel aan het schrijven en aan het voorbereiden voor een nieuwe release in de toekomst. Mooie dingen!”

 


 

Midas
Waar zijn jullie dit jaar allemaal mee bezig geweest?
“In het voorjaar is mijn debuutalbum Heavy Moon uitgekomen, die we hebben gepresenteerd in Paradiso. Daarna hebben we op veel festivals gespeeld, waaronder Pinkpop en samen met Palmsy nog op Down The Rabbit Hole.”

Hoe ontstond het idee om samen een flinke najaarstour te gaan doen?
“We hebben elkaar ontmoet op Down The Rabbit Hole, onze boeker stelde ons aan elkaar voor en kwam met het idee voor een ‘double bill’.”

Waarom vinden jullie zelf dat deze twee acts goed bij elkaar passen?
“Onze muziek is verschillend, maar we maken beide gitaarpopmuziek en ik denk dat het publiek beide bands waardeert. Persoonlijk vind ik wat afwisseling op een avond ook wel fijn.”

Hebben jullie voor deze tour nog wat speciale dingen in gedachten?
“Ik wil graag een keer in een jurk het podium oplopen tijdens de show van Palmsy. Nog even kijken welke avond dat wordt, haha. Misschien doen we nog wel een liedje samen, lijkt mij top!”

Wat zou je tegen de mensen willen zeggen die nog twijfelen of ze gaan?
“Het wordt een mooie en veelzijdige avond die je niet mag missen!”

Zijn jullie naast de shows nog bezig met toffe dingen achter de schermen?
“De opnames voor de videoclip van de nieuwe single zijn net klaar en die komt al snel uit. Geregisseerd door Michael Middelkoop. Volgens mij gaat het echt cool worden.”


 

In aanloop naar de shows maakten de bands een gezamenlijke mixtape voor ons, een prettig kijkje in de inspiraties van beide bands. Van Kendrick Lamar tot Abba, Os Mutantes, Mac DeMarco en Elliott Smith.