New Music

In première: Yasmine sluit een muzikaal hoofdstuk af met een livesessie van het nummer Obesity


7 december 2017

Yasmine heeft een goed jaar achter de rug: met de release van de debuut-EP Honey, een radiosessie bij 3voor12 een horde aan goede Popronde-shows en de release van een aantal prettige video’s (waaronder Tiny Bubbles). Zo aan het einde van het jaar verrast de band ons nog één keer en wel met een dikke liveregistratie van Obesity.

Een tijdje terug ging het eerste deel van de Buch Sessions al online met Eat Your Dog van Maple en vandaag hebben we een zeer fijne follow-up met Yasmine. Om wat meer over deze track te weten te komen, plus waar de band allemaal mee bezig is, stelden we zanger en gitarist Kevin van Moorsel een aantal vragen.

Hé Kevin, kun je ons wat meer vertellen over de periode waarin je dit nummer schreef?
“In de periode dat ik dit liedje schreef, dacht ik veel na over wat ik allemaal zou doen als ik het leven nog eens over zou kunnen doen. Als ik met de kennis van nu terug kon gaan, zou ik natuurlijk eerder beginnen met gitaar spelen, domme fouten niet maken en veel gelukkiger zijn. Vanuit die gedachte, het nog eens proberen, is dit liedje geboren. Nu lach ik mezelf van toen een beetje uit, omdat het zo nutteloos is om in het verleden of een mogelijk ander heden te leven. Ik kon/kan niet zo goed omgaan met de eindigheid der dingen.”

Hoe heb je dat verwerkt in de song?
“Obesity is op een andere manier autobiografischer dan Tiny Bubbles, die jullie eerder gereleased hebben. Het komt dus meer vanuit een gedachte dan vanuit iets wat ik heb meegemaakt. Concreet gaat het liedje over een man die het gevoel heeft dat hij dit leven verpest heeft. Hij besluit zichzelf dood te eten in de hoop dat hij dan zal reïncarneren en het nog eens kan proberen. Hij is ook boos en hoopt dat hij zoveel eet dat hij zal imploderen en een zwart gat zal veroorzaken dat alle mensen die hem hebben gekwetst zal verorberen.”

Hoe kwamen livesessies eigenlijk tot stand?
“We hebben samen met Maple voor Buch Brothers deze livesessie opgenomen in het SkateCafé Amsterdam. Waar de release voor Maple echt voelde als een nieuw begin, is het voor ons meer het afsluiten van een periode. Deze livesessie is het laatste wat we met onze oude drummer, Jim Geurts, hebben gedaan. Jim heeft het heel druk met EUT en wij hebben nu een nieuwe drummer. Deze hete man heet Dan Huijser en met hem hebben we inmiddels drieduizend Popronde-shows gespeeld. Deze track is ook het laatste nummer dat we gaan uitbrengen van onze eerste EP Honey, niet als single, maar als liveversie.”

Wat gaan jullie volgend jaar allemaal doen?
“In het nieuwe jaar komt er nieuwe muziek aan die we met de nieuwe drummer op hebben genomen en spelen we in op 6 januari in Paradiso tijdens Indiestad-nieuwjaarsborrel met onder meer The Mysterons, Nana Adjoa en EUT.”