New Music

In première: Meadowlake spoelt je ziel schoon met het de nieuwe single Heavy


8 december 2017

Meadowlake liepen we dit jaar al vaker tegen het lijf, onder meer tijdens de bekendmaking van de eerste namen die op Grunnsonic spelen in januari. Vandaag laten we een nieuwe video van de Groningse band in première gaan bij het nummer Heavy. Fans van Beach House en The National: blijf zeker even hangen!

Eerder hoorden we al het nummer Hot Punch van de band, wat ook een absolute voltreffer is. Met Heavy laten de Groningers weer een andere kant van zichzelf zien, met een nummer dat je geest en je ziel compleet schoonspoelt. Gitaarnootjes die als in slowmotion over je heen plonzen, langgerekte vocalen, kerkecho op de piano en gedempte drums die alles aan elkaar rijgen. Om eens wat meer over de makers van deze fijne song te weten te komen, stelden we de band een aantal vragen!

Zo, waar zijn jullie allemaal mee bezig geweest de laatste tijd?
“Begin vorig jaar hebben we de opnames van het album afgerond en nu zijn we voornamelijk bezig met de voorbereidingen van de release van ons debuutalbum. In de tussentijd brengen we nog een aantal singles uit en bij elk nummer zal een video worden gereleased om de muziek te ondersteunen met beelden. Bij een aantal nummers, waaronder Heavy, hebben we met een eight-track recorder een geminimaliseerde liveversie opgenomen in een theater in Groningen. De liveversie van ons nummer Hot Punch is inmiddels al te zien op YouTube. Tevens staan er nog een aantal tryout-shows gepand voordat het album in het voorjaar wordt uitgebracht.”

Waar gaat het nummer Heavy over?
“Dit nummer, is na Hot Punch de tweede single van ons aanstaande album. Het is een liedje over verdriet en afscheid nemen. De afgelopen jaren hebben we afscheid moeten nemen van een aantal mensen die dicht bij ons stonden en ons heel dierbaar waren. Dit liedje beschrijft de nasleep van die gebeurtenissen.”

Op welke schitterende locatie hebben jullie deze clip opgenomen?
“De video voor Heavy hebben we opgenomen met Richard Lahuis in Zwitserland bij de Partnunsee en de Flüelapas. Zijn oog viel op het grootse en weidse landschap dat volgens hem passend is bij de muziek en het gevoel van dit nummer. We zijn uiteindelijk drie dagen op locatie geweest. Het is een prachtige omgeving en het was heel bijzonder om daar een paar dagen door te brengen voor de opnames van de clip.”

Welke plannen zijn jullie allemaal aan het smeden voor volgend jaar?
“Onze plannen voor 2018 zijn het uitbrengen van het album, veel live spelen en schrijven van nieuwe nummers voor het volgende album.”