New Music

Moon Moon Moon trapt met zijn DIY-indie vol tegen de schenen van 3FM aan


6 december 2017

Moon Moon Moon was toch wel een van de opvallendste Popronde-acts dit jaar. De lofi-indie, in het straatje van Sufjan Stevens en Belle & Sebastian, vertelt over alledaagse emoties en gebeurtenissen op een romantische manier. Helaas is het project van Mark Lohmann ontgaan aan de ’top’ van de Nederlandse muziekindustrie: 3FM.

Geërgerd schrijft de introverte zolderkamersinger-songwriter Radio 3FM Not Recommending My Band is Turning Me into a Villain: een half epos over zelfmedelijden, romantisch escapisme en gepassioneerde haat.

Binnen negen minuten gaat Moon Moon Moon van misselijk worden door het radiostation naar het zoeken van het probleem in zijn eigen mindset. Toch kaart Lohmann een interessant onderwerp aan: de vrijwel volledige monopolie van 3FM in het ontwikkelen van Nederlandse muziektalenten. Het nummer van Moon Moon Moon wordt ondersteund met een zelfgemaakte lyricsvideo die deze persoonlijke en duistere sprookjeswereld omschrijft.

 

Zo geeft de DIY-kunstenaar, naast de songtekst zelf, het nummer een komische ondertoon, waardoor niet alle kans om ooit nog op de radio te komen is vergaan. De nieuwe single is al een goede toevoeging aan zijn vier albums, talloze dagboeknummers én een videogame-EP, maar gelukkig zit Lohmann niet stil. De maand december staat geheel in het teken van een muzikale adventskalender: Elke dag een nummer schrijven, opnemen én meteen uitbrengen. Hopelijk komt Moon Moon Moon in deze toekomstige nummers wel op een vorm van zelfacceptatie en vindt hij een andere aartsvijand dan zichzelf of 3FM.